Tenis

WTA Tour: Garcia predala meč zbog bolova u leđima, Tomljanović lakoćom do prolaza

Branimir Korać • nedjelja, 31.12.2017.
WTA Tour: Garcia predala meč zbog bolova u leđima, Tomljanović lakoćom do prolaza
Foto: EPA

Odigran je dio susreta prvog kola na turnirima u Brisbaneu i Shenzhenu a poraz je upisala četvrta nositeljica Caroline Garcia koja je zbog bolova u leđima bila prisiljena predati meč...

Iako je Carina Witthoeft imala odličan završetak prošle sezone osvajanjem turnira u Luksemburgu, nije najbolje krenula u 2018. godinu. Na startu je poražena od Aleksandre Krunić koja je bila bolja sa 7:5, 7:6. Njemica je i u prvom i u drugom setu imala break prednosti, ali nije uspjela zadržati prednost i upisala je poraz.

Sedma nositeljica Anastasija Sevastova bila je vrlo uvjerljiva u dvoboju protiv Samanthe Stosur. Iskusna Australka nijednom nije došla do breaka, propustila je svih pet prilika, a Sevastova je u cijelom meču ispustila svega četiri gema.

"Odigrala je stvarno jako dobar meč. Fantastično je servirala i bila je koncentrirana cijelim tijekom meča. Pogodila je puno prvih servisa i nije bilo nimalo lako vraćati njezin početni udarac", priznala je nakon meča Stosur.

Embed from Getty Images

Ajla Tomljanović i službeno počinje na WTA Touru nastupati za Australiju nakon odrađenog posla oko dobivanja državljanstva, a u Brisbaneu je krenula pobjedom protiv Destanee Aiave sa 6:1, 6:4. Bio je to lagan dvoboj za Tomljanović koja je napokon potpuno spremna, zdravstveni problemi su iza nje i kreće u povratak među prvih 100.

U francuskom dvoboju na startu turnira Caroline Garcia predala je meč nakon gubitka drugog seta protiv Alize Cornet. Garcia je dobila prvi set sa 6:3, zatim istim rezultatom izgubila drugi nakon čega je stisnula ruku sunarodnjakinji.

"Imala sam često problema s leđima. Nakon dugog leta osjećala sam da nisam bila prava, kako je meč odmicao bol je bila sve veća i na kraju nisam se mogla normalno kretati, nije bilo smisla nastavljati muku", rekla je Garcia nakon meča.

Embed from Getty Images

Na turniru u Shenzhenu četvrta nositeljica Irina Camelia Begu iz Rumunjske lako je izašla na kraj s domaćom igračicom Fangzhou Liu. Begu je slavila sa 6:1, 6:2 u meču koji je potrajao tek 70 minuta. Begu je prošle sezone imala dosta uspona i padova te joj je vrlo važno uhvatiti pravu formu od početka nove sezone.

Embed from Getty Images

Od turnira se već na startu oprostila peta nositeljica Qiang Wang koju je u dva seta svladala Alison Riske. Riske je imala problema u prvom setu koji je dobila sa 7:5, ali u drugom setu potpuno je dominirala, nije izgubila nijedan gem i slavila je za 75 minuta.

Embed from Getty Images

Braniteljica naslova Katerina Siniakova trebala je manje od sat vremena za prolaz u drugo kolo izgubivši tek dva gema protiv Ons Jabeur. Tunižanka nije imala nikakav odgovor na igru odlične Čehinje koja se prošetala do pobjede.

"Nisam igračica koja dolazi brzo do poena nakon samo dva-tri udarca, ali pokušavam igrati što agresivnije i izlaziti češće na mrežu. Dobro sam radila u pripremnom dijelu i nadam se da će se to vidjeti na rezultatima", kaže Siniakova.

Embed from Getty Images

WTA Brisbane, prvo kolo:
Aleksandra Krunić (Srbija) - Carina Witthoeft (Njemačka) 7:5, 7:6(2)
Anastasija Sevastova (Latvija, 7) - Samantha Stosur (Australija) 6:1, 6:3
Ajla Tomljanović (Australija, WC) - Destanee Aiava (Australija, WC) 6:1, 6:4
Alize Cornet (Francuska) - Caroline Garcia (Francuska, 4) 3:6, 6:3 predaja Garcije

WTA Shenzhen, prvo kolo:
Irina Begu (Rumunjska, 4) - Fangzhou Liu (Kina, WC) 6:1, 6:2
Arina Sabalenka (Bjelorusija) - Monica Niculescu (Rumunjska) 6:4, 6:4
Ying-Ying Duan (Kina) - Evgenija Rodina (Rusija) 6:2, 7:5
Alison Riske (SAD) - Qiang Wang (Kina, 5) 7:5, 6:0
Katerina Siniakova (Češka, 6) - Ons Jabeur (Tunis) 6:1, 6:1
Magda Linette (Poljska) - Jana Cepelova (Slovačka) 7:5, 2:6, 6:4

WTA Brisbane, parovi prvo kolo:
Ashleigh Barty/Casey Dell'Acqua (Australija/Australija, 2) - Madison Keys/Heather Watson (Velika Britanija/Velika Britanija, WC) 6:3, 6:1

WTA Shenzhen, parovi prvo kolo:
Irina Begu/Simona Halep (Rumunjska/Rumunjska) - Xin-Yun Han/Chen Liang (Kina/Kina) 5:7, 6:2, 11:9
Irina Maria Bara/Mihaela Buzarnescu (Rumunjska/Rumunjska) - Natela Dzalamidze/Xenia Knoll (Rusija/Austrija, 4) 6:3, 6:7(6), 10:8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!