Tenis

ATP Brisbane: Australski tinejdžer iznenadio na otvaranju teniske sezone

Branimir Korać • nedjelja, 31.12.2017.
ATP Brisbane: Australski tinejdžer iznenadio na otvaranju teniske sezone
Foto: EPA

Odigrana su prva dva meča na ATP Touru u novoj sezoni, a u Brisbaneu su uspješni bili Aleksandr Dolgopolov i Alex De Minaur. De Minaur je priredio prvo veće iznenađenje pobjedom protiv Stevea Johnsona...

Šesti nositelj turnira u Brisbaneu Diego Sebastian Schwartzman poražen je u prvom kolu od Aleksandra Dolgopolova sa 6:4, 7:6. Dolgopolov je prvi set odradio gotovo savršeno, nije dopustio Schwartzmanu nijednu break loptu, a nakon što je poveo i s 3:0 u drugom setu, činilo se da je riješio pitanje pobjednika. Međutim Argentinac je iskoristio nervozu Dolgopolova na servisu za meč i stigao je do poravnanja. Ipak Dolgopolov se brzo oporavio i uspio je u tie-breaku dovršiti posao.

Embed from Getty Images

Iznenađenje dana priredio je domaći tinejdžer Alex De Minaur koji je u dva seta svladao Stevea Johnsona sa 7:6, 6:4. De Minauru je to pobjeda dosadašnjeg dijela karijere, nikada nije svladao bolje rangiranog igrača. U prvom setu spasio je dvije break lopte kod 6:5 kada je Johnson imao 15:40 i mogao uzeti set, zatim se u tie-breaku izvukao iz zaostatka 6:4 i na kraju s 9:7 uzeo prvi set. U drugom je Johnson poveo 4:3 s breakom, ali nakon toga nije uzeo više nijedan gem i De Minaur prolazi u drugo kolo.

"Bio je to najbolji mogući način za zaključiti 2017. godinu, nisam mogao tražiti više. Svladao sam igrača visoke kvalitete i oduševljen sam. Pokazao sam da mogu igrati dobar tenis i moram nastaviti nadograđivati svoju igru. Čeka me još jedan veliki protivnik i želim i protiv njega pokazati što mogu", istaknuo je De Minaur koji u drugom kolu igra protiv Miloša Raonića.

Embed from Getty Images

ATP Brisbane, prvo kolo:
Aleksandr Dolgopolov (Ukrajina) - Diego Sebastian Schwartzman (Argentina, 6) 6:4, 7:6(3)
Alex De Minaur (Australija, WC) - Steve Johnson (SAD) 7:6(7), 6:4

ATP Brisbane, parovi prvo kolo:
Henri Kontinen/John Peers (Finska/Australija, 1) - Miloš Raonić/Denis Šapovalov (Kanada/Kanada) 7:6(3), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!