Tenis

Petra Martić bolja od češke tinejdžerke, tijesan poraz Donne Vekić

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 01.01.2018.
Petra Martić bolja od češke tinejdžerke, tijesan poraz Donne Vekić
Foto: EPA

Dvije hrvatske tenisačice noćas su započele sezonu i ostvarile polovičan učinak. Petra Martić svladala je Marketu Vondroušovu dok je Donna Vekić izgubila od Kirsten Flipkens...

Tri Hrvatice jedna za drugom izlazile su na središnji teren u Aucklandu, a hrvatski dan zaključen je uz dvije pobjede i poraz. Jana Fett uspješno je odradila posao u kvalifikacijama, zatim je Petra Martić svladala Marketu Vondroušovu da bi Donna Vekić nakon toga upisala poraz od Kirsten Flipkens.

Martić je protiv Vondroušove odigrala dobar meč i nakon sat i pol borbe izborila je pobjedu i prolaz u drugo kolo. Vondroušova je prošle godine skrenula pozornost na sebe, iako joj je tek 18 godina već je došla nadomak svjetskih Top 50, no ovdje je Martić bila bolja.

Hrvatska tenisačica prvi set uzela je u tie-breaku nakon što su obje igračice čvrsto držale svoj početni udarac tijekom seta, a u 13. igri Martić je pobjegla na 6:1 te mirno dovršila posao.

Odmah na početku drugog seta Vondroušova je došla do breaka i povela s 1:0, ali nakon toga Martić niže četiri gema i radi preokret. Kod 5:2 Petra je imala na reternu čak pet meč lopti, nije ih iskoristila, ali zato je na svom servisu u sljedećem gemu otišla do 40:0 i odmah realizirala tu prvu priliku za drugo kolo.

Embed from Getty Images

Sljedeća protivnica bit će joj pobjednica dvoboja između prve nositeljice Caroline Wozniacki i Amerikanke Madison Brengle.

Dalje nije uspjela proći Donna Vekić koja je još jednom poražena od Kirsten Flipkens. Belgijka joj nikako ne odgovara, pobijedila ju je u svih pet dosadašnjih međusobnih dvoboja i to četiri puta u zadnjih godinu i pol.

Ovdje je odluka pala u tri seta, Vekić je u trećem vratila izgubljeni servis i stigla do 4:4 da bi odmah nakon toga Flipkens napravila novi break, zatim se izvukla poslije 15:40 i stigla do pobjede.

Embed from Getty Images

Protivnicu u prvom kolu saznala je Jana Fett koja je nakon tri pobjede u kvalifikacijama izborila prvo kolo i dvoboj protiv Sofije Kenin.

WTA Auckland, prvo kolo:
Petra Martić (Hrvatska) - Marketa Vondroušova (Češka) 7:6(2), 6:3
Kirsten Flipkens (Belgija) - Donna Vekić (Hrvatska, 8) 7:6(5), 3:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!