Košarka

VIDEO: Ivica Zubac s najvećom minutažom ove sezone, rekordni DeRozan odveo Raptorse do pobjede

Branimir Korać • utorak, 02.01.2018.
VIDEO: Ivica Zubac s najvećom minutažom ove sezone, rekordni DeRozan odveo Raptorse do pobjede
Foto: EPA

Noćas su u NBA ligi odigrana četiri susreta od kojih su dva završila u produžetku. Pobjede nakon dodatnih pet minuta ostvarili su Toronto Raptorsi i Portland Trail Blazersi...

Brooklyn Netsi upisali su pobjedu protiv Orlando Magica 98:95 i tako na najbolji način ušli u 2018. godinu. Netsi su slavili u tijesnoj završnici gdje je ključnu ulogu igrao Allen Crabbe. Prvo je ubacio dva slobodna bacanja ua 98:95, a zatim je i blokirao Evana Fourniera na šutu za tricu.

Fournier je i u napadu ranije kod 96:95 šutirao tricu i nije pogodio dok je posljednji šut na susretu uzeo DJ Augustin, pokušao je donijeti Magicu produžetak, ali nije bio precizan.

"Cijelu večer sam se osjećao loše i nisam mogao pronaći pravi ritam, ovo je što se mene tiče bila večer za zaborav", istaknuo je Fournier nakon susreta.

Netse su do pobjede predvodili Jarrett Allen sa 16 poena i šest skokova te s po 15 poena Crabbe (osam skokova) i Caris LeVert (pet skokova, osam asistencija) dok je DeMarre Carroll dodao 14 poena i deset skokova.

Kod Orlanda Aaron Gordon ubacio je 20 poena uz 12 skokova, Elfrid Payton 17 poena uz sedam asistencija, a Bismack Biyombo 13 poena uz 17 skokova. Mario Hezonja za 17 minuta ubacio je četiri poena (2/5 za dva, 0/2 za tri) uz dva skoka.

Minnesota Timberwolvesi upisali su pobjedu protiv Los Angeles Lakersa koji su i u ovom susretu bili značajno oslabljeni, a Wolvesi su glatko slavili 114:96. Već u ranoj fazi Wolvesi su se odvojili i stvorili prednost te nakon toga nisu imali problema u dovršavanju posla.

Izgubljene lopte skupo su stajale Lakerse, izgubili su ih čak 24 i s takvom igrom nisu imali previše šanse u ovom susretu. Luke Walton proširio je rotaciju i koristio i nekolicinu igrača koji inače nastupaju u G-League, a među njima i Ivicu Zupca koji je dobio 12 minuta.

Zubac je za to vrijeme ubacio četiri poena uz šut iz igre 2/3, uhvatio je i četiri skoka te izgubio tri lopte, a igrači s klupe nisu završili u toliko velikom minusu koji su uglavnom stvorili starteri u nemoći protiv startera Wolvesa.

Minnesotu su do pobjede predvodili Jimmy Butler s 28 poena i devet asistencija, Andrew Wiggins s 21 poenom i devet skokova te Karl-Anthony Towns sa 16 poena i 13 skokova. Kod Lakersa Jordan Clarkson je ubacio 20 poena, a Julius Randle 15 uz 12 skokova.

Produžetak je igran u Chicagu gdje je Portland upisao pobjedu 124:120 iako je još jednom igrao bez Damiena Lillarda koji je propustio i ovaj susret. Lillard je u statusu "day to day", njegov nastup očekuje se iz utakmice u utakmicu te bi mogao na parketu biti protiv Cleveland Cavaliersa kada će u dresu Cavsa debitirati Isaiah Thomas.

Na kraju regularnog dijela u Chicagu i jedni i drugi su promašivali, imali po dva napada za pobjedu, međutim nisu ih iskoristili i otišlo se u produžetak. Tamo su Blazersi predvođeni McCollumom ipak uzeli pobjedu.

CJ McCollum završio je susret s 32 poena, šest skokova i osam asistencija, Al-Farouq Aminu dodao je 24 poena uz sedam skokova, a Evan Turner 22 poena uz šest asistencija. Jusuf Nurkić ubilježio je double-double s 11 poena i 15 skokova. Kod poraženih Kris Dunn ubacio je 22 poena uz sedam skokova, Lauri Markkanen 19 poena uz osam skokova, a Nikola Mirotić 18 poena uz deset skokova.

DeMar DeRozan nosio je Toronto Raptorse do pobjede u produžetku protiv Milwaukee Bucksa. DeRozan je susret završio s čak 52 poena čime je srušio rekord franšize i prestigao Vincea Cartera i Terrencea Rossa koji su bili na vrhu s po 51 ubačenim poenom.

Da zadovoljstvo bude još veće za DeRozana, Raptorsi su uspjeli izvući pobjedu 131:127, a DeRozan je ubacio slobodna bacanja na samom kraju susreta koja su potvrdila pobjedu Toronta.

Uz tih 52 poena, DeRozan je upisao i osam asistencija i šest skokova, a pomagao mu je Kyle Lowry s 26 poena, šest skokova i šest asistencija. Kod poraženih Eric Bledsoe ubacio je 29 poena uz sedam skokova, a Giannis Antetokounmpo 26 poena, devet skokova i sedam asistencija.

NBA:
Brooklyn Nets - Orlando Magic 98:95
Minnesota Timberwolves - Los Angeles Lakers 114:96
Chicago Bulls - Portland Trail Blazers 120:124 (produžetak)
Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 131:127 (produžetak)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!