Tenis

Fett i Lučić-Baroni oprostile se od turnira u Aucklandu i Brisbaneu

Branimir Korać • utorak, 02.01.2018.
Fett i Lučić-Baroni oprostile se od turnira u Aucklandu i Brisbaneu
Foto: EPA

Jana Fett i Mirjana Lučić-Baroni nisu uspjele izboriti pobjede u noćašnjim nastupima na turnirima u Aucklandu i Brisbaneu, Fett je poražena u prvom kolu od Sofije Kenin, a Lučić-Baroni u drugom od Alize Cornet...

Nakon odlično odrađenog posla u kvalifikacijama Jana Fett poražena je u prvom kolu turnira u Aucklandu protiv Sofije Kenin. Amerikanka rođena u Moskvi slavila je u dva seta s dva puta po 6:4 nakon sat i pol igre.

Meč je nekako krenuo krivim smjerom za Janu od trenutka kada je propustila 15:40 i ukupno tri break lopte u drugom gemu meča, odmah u sljedećem gemu izgubila je servis i nije se više u potpunosti oporavila.

Kenin je dovukla prvi set do kraja sačuvavši taj break prednosti i do kraja seta nijedna igračica nije kiksala ili dopustila pritisak na svom servisu.

Odmah na startu drugog seta Kenin radi novi break, no Fett se nakratko vraća i poravnava na 2:2, ali iako je u sljedećem gemu krenula s 30:0, ponovno gubi početni udarac i Amerikanka dolazi do prednosti. Slično kao u prvom setu, do kraja nije bilo prilika za breakove na obje strane i Kenin odlazi u drugo kolo.

Šteta za Fett jer je u kvalifikacijama igrala dosta dobro i činilo se kako je Kenin dobar ždrijeb za prvo kolo. Međutim na kraju je Amerikanka ipak manje griješila i prošla dalje.

Embed from Getty Images

Poraz je upisala i Mirjana Lučić-Baroni koja je u drugom kolu turnira u Brisbaneu igrala protiv Alize Cornet. Francuskinja je na startu upisala pobjedom predajom sunarodnjakinje Caroline Garcije, a ovdje je bila bolja od hrvatske igračice i prošla u četvrtfinale.

U prvom setu Lučić-Baroni nije imala nikakve šanse, Cornet je igrala dosta dobro i uzela set s glatkih 6:1, a Lučić-Baroni tu nije imala nijednu break priliku.

Drugi set donio je drugačiju priču, tu je Lučić-Baroni povela s 2:0 pa je Cornet nanizala četiri gema, no Lučić-Baroni nakon toga tri i povela je s 5:4. Međutim kod 5:5 izgubila je servis i Cornet je uspješno odservirala za meč.

Uzvratila je tako Francuskinja Mirjani za poraz na US Openu u posljednjem njihovom dvoboju 2016. godine, Lučić-Baroni tamo je bila bolja sa 6:4, 6:1.

Embed from Getty Images

WTA Auckland, prvo kolo:
Sofia Kenin (SAD, WC) - Jana Fett (Hrvatska, Q) 6:4, 6:4

WTA Brisbane, drugo kolo:
Alize Cornet (Francuska) - Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska) 6:1, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!