Tenis

Visoki porazi za Petru Martić i Anu Konjuh u drugom kolu Aucklanda i Brisbanea

Branimir Korać • srijeda, 03.01.2018.
Visoki porazi za Petru Martić i Anu Konjuh u drugom kolu Aucklanda i Brisbanea
Foto: EPA

Svih pet hrvatskih tenisačica koje su ovog tjedna bile u glavnom ždrijebu na WTA Touru, oprostile su se s nastupom. Posljednje dvije, Petra Martić i Ana Konjuh, noćas su izgubile od igračica iz svjetskog Top 10...

Jana Fett i Donna Vekić poražene su u prvom kolu, a Ana Konjuh, Mirjana Lučić-Baroni i Petra Martić uspjele su proći jedno kolo, no zapele su na drugoj prepreci.

Konjuh i Martić imale su posebno težak zadatak, ždrijeb im je donio igračice iz svjetskog Top 10 i nisu uspjele doći do iznenađenja. Obje su upisale visok poraz i tako se oprostile od nastupa u glavnom ždrijebu Brisbanea i Aucklanda.

Konjuh je za protivnicu imala šestu igračicu svijeta, Elinu Svitolinu, i nije imala previše šanse. Ukrajinka je bila vrlo uvjerljiva i odnijela je pobjedu za samo 65 minuta uz četiri izgubljena gema.

Prvi set još je donio ravnopravnu igru, u njemu je Svitolina napravila break u četvrtom gemu, imala četiri break lopte na servisu Svitoline za set, ali nije se uspjela vratiti i taj dio igre Ukrajinka je uzela sa 6:3.

Embed from Getty Images

Nakon što su odmah na startu drugog seta igračice razmijenile breakove, Svitolina je nanizala pet gemova i odjurila do pobjede i prolaza u četvrtfinale.

Sudbinu Ane Konjuh podijelila je i Petra Martić koja je jednako lako poražena od Caroline Wozniacki. Za samo 54 minute Dankinja je prošla u četvrtfinale pobjedom 6:2, 6:2.

Martić je dobro otvorila drugi set i povela s 2:0, ali bilo je to jedino razdoblje u meču u kojem je bila bolja, vrlo brzo Wozniacki je vratila kontrolu i sa šest gemova u nizu zaključila meč.

Embed from Getty Images

WTA Auckland, drugo kolo:
Caroline Wozniacki (Danska, 1) - Petra Martić (Hrvatska) 6:2, 6:2

WTA Brisbane, drugo kolo:
Elina Svitolina (Ukrajina, 3) - Ana Konjuh (Hrvatska) 6:3, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!