Tenis

WTA Brisbane: Muguruza u bolovima završila nastup, Konta bolja od Tomljanović

Mihaela Bradovski • utorak, 02.01.2018.
WTA Brisbane: Muguruza u bolovima završila nastup, Konta bolja od Tomljanović
Foto: EPA

Odigrana su još tri susreta drugog kola turnira u Brisbaneu gdje je prva nositeljica Garbine Muguruza bila prisiljena predati meč Aleksandri Krunić...

Druga igračica svijeta Garbine Muguruza oprostila se od turnira u Brisbaneu predajom u drugom kolu početkom drugog seta protiv Aleksandre Krunić. Muguruza je vodila s 2:1 kada je prilikom servisa i doskoka osjetila jak grč u listu, pružena joj je pomoć, ali nije mogla nastaviti dvoboj.

"Nemam inače grčeve i zato me to dosta iznenadilo. Lagane grčeve osjetila sam već u drugom setu i jako mi je žao jer sam ovdje došla s užitkom i velikom željom za dobrim rezultatom", rekla je Muguruza.

Embed from Getty Images

Nakon teškog dvoboja protiv Madison Keys, Johanna Konta nije imala ništa lakši posao protiv Ajle Tomljanović. Britanka je izgubila prvi set zatim se podigla u drugom da bi u trećem Tomljanović na servisu bila pod konstantnim pritiskom i na kraju nije izdržala i upisala je poraz.

"Nisam u prvom setu igrala baš toliko daleko od razine na kojoj želim biti. Znala sam da se mogu još podići, vjerovala sam u svoju igru i to mi se na kraju vratilo", istaknula je Konta.

Embed from Getty Images

Sedmopostavljena Anastasija Sevastova rutinski je došla do pobjede protiv Sorane Cirstee. Brzih 6:2, 6:1 i samo 59 minuta provedenih na terenu, bilo je sasvim dovoljno za prolaz u četvrtfinale. U dosadašnjim mečevima Cirstea je bila bolja, ali ovaj put Rumunjka nije imala šanse.

WTA Brisbane, drugo kolo:
Aleksandra Krunić (Srbija) - Garbine Muguruza (Španjolska, 1) 5:7, 7:6(3), 1:2 predaja Muguruze
Johanna Konta (Velika Britanija, 5) - Ajla Tomljanović (Australija) 4:6, 6:1, 6:4
Anastasija Sevastova (Latvija, 7) - Sorana Cirstea (Rumunjska) 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!