Tenis

Wozniacki izborila meč protiv Martić: "Petra je dobra igračica, moram biti prava"

Mihaela Bradovski • utorak, 02.01.2018.
Wozniacki izborila meč protiv Martić: "Petra je dobra igračica, moram biti prava"
Foto: EPA

Odigrani su svi susreti prvog kola na turniru u Aucklandu, a Petra Martić u drugom kolu igrat će protiv prve nositeljice Caroline Wozniacki...

U bogatom danu u Aucklandu treća nositeljica Barbora Strycova uz dosta problema stigla je do pobjede protiv Sare Errani. Više od tri sata trajao je maraton iz kojeg je Strycova izašla kao pobjednik. Errani je u trećem setu tri puta nadoknađivala break zaostatka, ali nakon što je povela s 4:3, potpuno je pala i upisala poraz.

Embed from Getty Images

Mlada Amerikanka Taylor Townsend došla je do velike pobjede protiv sunarodnjakinje Christine McHale svladavši je u tri seta. Kako je meč počeo, činilo se da će McHale imati lagan posao, ali vrlo brzo situacija se promijenila i Townsend je napravila preokret te slavila. Prošle godine u Acapulcu McHale je također uzela prvi set sa 6:1, no uspjela je u drugom setu sa 7:6 dovršiti posao.

Protivnicu u drugom kolu saznala je Petra Martić koja će igrati protiv prve nositeljice Caroline Wozniacki. Wozniacki je krenula vrlo uvjerljivo, pregazila je Madison Brengle za manje od sat vremena i izgubila pritom tek tri gema. Protiv Martić ne očekuje lagan posao.

"Petra je dobra igračica, odlično servira, igra agresivno i morat ću biti spremna ako želim do pobjede u ovom dvoboju", istaknula je Dankinja.

Embed from Getty Images

Razočarala je peta nositeljica Lauren Davis koja je odigrala vrlo skroman meč protiv Sachije Vickery. Američka kvalifikantica visoko je slavila uz samo tri izgubljena gema dok je Davis samo nastavila s lošom formom od prošle sezone.

Embed from Getty Images

Teška sezona je iza Agnieszke Radwanske koja je bolje otvorila 2018. godinu. Krenula je pobjedu u tri seta protiv Beatriz Haddad Maije, Brazilke koja je prošle godine igrala vrlo dobar tenis i ubilježila veliki napredak. "Haddad Maia igra bolje nego što je trenutno rangirana, a uvijek morate biti oprezni protiv takvih talentiranih igračica. Odlično servira, snažno udara lopticu i sigurna sam da ćemo je češće gledati na središnjim terenima", hvalila je Brazilku Radwanska.

Embed from Getty Images

Za iznenađenje se pobrinula Belgijka Ysaline Bonaventure koja je svladala šestu nositeljicu Juliju Putincevu. Belgijka je prošla kroz kvalifikacije i ti dodatni mečevi dobro su joj došli za hvatanje ritma.

Iz turnira je ispraćena i sedma nositeljica Mona Barthel koja je igrala protiv Varvare Lepchenko i izgubila dosta glatko s dva puta po 6:2.

WTA Auckland, prvo kolo:
Barbora Strycova (Češka, 3) - Sara Errani (Italija, WC) 6:4, 6:7(3), 6:4
Taylor Townsend (SAD) - Christina McHale (SAD) 1:6, 6:4, 6:4
Johanna Larsson (Švedska) - Kurumi Nara (Japan) 7:6(5), 6:3
Caroline Wozniacki (Danska, 1) - Madison Brengle (SAD) 6:3, 6:0
Sachia Vickery (SAD, Q) - Lauren Davis (SAD, 5) 6:1, 6:2
Agnieszka Radwanska (Poljska, 4) - Beatriz Haddad Maia (Brazil) 6:2, 4:6, 6:2
Ysaline Bonaventura (Belgija, Q) - Julia Putinceva (Kazahstan, 6) 6:3, 6:3
Varvara Lepchenko (SAD) - Mona Barthel (Njemačka, 7) 6:2, 6:2
Polona Hercog (Slovenija) - Alison van Uytvanck (Belgija) 6:4, 7:5
Veronika Cepede (Paragvaj) - Lara Arruabarena (Španjolska) 6:3, 6:3
Viktoria Kuzmova (Slovačka, Q) - Jade Lewis (Novi Zeland, WC) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!