Tenis

Borna Ćorić spasio tri meč lopte i u tijesnoj završnici svladao Carrena-Bustu

Petar Jenjić • utorak, 02.01.2018.
Borna Ćorić spasio tri meč lopte i u tijesnoj završnici svladao Carrena-Bustu
Foto: EPA

U susretu prvog kola ATP turnira u Dohi Borna Ćorić je u vrlo neizvjesnom meču stigao do pobjede protiv drugog nositelja Pabla Carrena-Buste. Hrvatski tenisač slavio je u tie-breaku trećeg seta gdje je spasio i tri meč lopte...

Prvi meč u 2018. godini u pojedinačnoj konkurenciji odigrao je Borna Ćorić koji je u vrlo napetom i zanimljivom dvoboju slavio protiv drugog nositelja Španjolca Pabla Carrena-Buste u tri seta. Bio je ovo njihov drugi međusobni dvoboj i prva pobjeda Hrvata.

U odlučujućem setu španjolski tenisač imao je dva servisa za meč, no Ćorić se uspio izvući i doći do tie-breaka gdje je spasio tri meč lopte i prvom svojom stigao do pobjede.

U sedmom gemu prvog seta hrvatski tenisač izgubio je servis, međutim, pri servisu za set Carreno-Busta ne uspijeva zaključiti posao, Ćorić osvaja gem i dolazi do poravnanja na 5:5. No, tu je i stao, barem što se tiče prvog seta, Španjolac je ponovno oduzeo servis i nekoliko minuta kasnije iskoristio prvu set loptu.

Drugi set bio je puno bolji za Ćorića koji je spasio dvije break lopte protivnika u petom gemu i do kraja seta nije izgubio nijedan, oduzevši Carrenu-Busti servis dva puta.

Španjolski tenisač bio je u punoj boljoj poziciji tijekom odlučujućeg seta, naime, dva je puta servirao za meč. Vodio je sa 5:4 i 6:5, no Ćorić je uspio izboriti tie-break, ne dopustivši nijednu meč loptu. Prava se drama odvijala u 13. igri gdje je Španjolac imao tri meč lopte, no hrvatski tenisač uspio ih je spasiti i s prvom svojom doći do pobjede.

U sljedećem kolu Ćorić će igrati protiv Nikoloza Basilašvilija koji je u prvom kolu bi bolji od Talijana Thomasa Fabbiana.

ATP Doha, 1. kolo:/
Borna Ćorić - Pablo Carreno- Busta 5:7, 6:2, 7:6 (8)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu02.01.2018. u 17:05
    Odlican mec je ovo bio. S obzirom da se radi o samom pocetku sezone bilo je dosta izvrsnih izmjena. Coricu kapa do poda za mentalnu crvstinu na kraju meca. Kako je vratio nekoliko kljucni lopti pri kraju treceg seta je bilo fenomenalno. U Tie-breaku je i prestao "stenjati"...bio je potpuno unutra i... [više na forumu]
    vjesu