Tenis

Ćorić lakoćom do pobjede i plasmana u četvrtfinale

Petar Jenjić • srijeda, 03.01.2018.
Ćorić lakoćom do pobjede i plasmana u četvrtfinale
Foto: FaH

Borna Ćorić nije imao prevelikih problema u dvoboju osmine finala ATP turnira u Dohi. Hrvatski tenisač u dva je seta svladao Gruzijca Nikoloza Basilašvilija i tako izborio nastup u četvrtfinalu...

Nakon teškog meča protiv Carrena-Buste u kojem je spašavao meč lopte, Borna Ćorić odigrao je kudikamo lakši meč kojem je došao do pobjede. Protivnik je bio Nikoloz Basilašvili, Gruzijac koji ga je porazio u dva prethodna dvoboja, no danas nije imao šanse, hrvatski tenisač slavio je sa 6:1, 6:3.

Hrvatski tenisač nije imao prevelikih problema u prvom setu, izgubivši tek dva poena na prvom servisu. Dva je puta oduzeo servis protivniku, dopustio jednu break loptu i lagano došao do seta.

Slično se odvijao i drugi set u kojem Ćorić ponovno nije dopustio previše prostora svom protivniku. Imao je dva breaka prednosti i servis za meč, no Gruzijac vraća jedan servis i smanjuje na 5:3. Da ne bi bilo nikakve sumnje oko konačne pobjede, Ćorić je u sljedećem gemu ponovno oduzeo servis Basilašviliju čime je zaključio meč pobjedom.

Za ulazak u polufinale igrat će protiv Andreja Rubleva koji je u tri seta bio bojli od Fernanda Verdasca.

ATP Doha, osmina finala:
Borna Ćorić - Nikoloz Basilašvili 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!