Tenis

Dobar početak sezone: Čilić rutinski svladao Ramanathana u drugom kolu turnira u Puneu

Sportnet • srijeda, 03.01.2018.
Dobar početak sezone: Čilić rutinski svladao Ramanathana u drugom kolu turnira u Puneu
Foto: EPA

Svega 73 minute trebale su Marinu Čiliću da svlada 148. tenisača na ljestvici, Ramkumara Ramanathana, sa 6:4 6:3...

PIŠE: Jan Šneler

Iako je ovo bio protivnik po mjeri za hrvatskog tenisača, ipak nije mogao prvi set proći bez malo nervoze. Imao je Čilić vodstvo od 5:3, servis za set i svi su očekivali da zaključi prvi dio meča. Ipak, upravo u tom posljednjem gemu, Ramanathan mu oduzima servis. Čilić je bolje odigrao sljedeći gem ne dopustivši niti jedan poen protivniku na njegov servis. Već prvu set loptu je iskoristio i osvojio prvi set sa 6:4.

U drugom setu Čilić je ponovno u četvrtom gemu došao do breaka i poveo sa 3:1. Mogao je hrvatski tenisač riješiti pitanje pobjednika malo kasnije kada je imao novu break šansu, no Indijac je izdržao. Konačno, Čilić je ovoga puta bio siguran kod svojeg servisa i osvojio drugi set sa 6:3.

Nakon 20 godina igranja u Chennaiju, Maharashtra Open ove godine preselio se u grad Pune. Čilić ima dobre uspomene na ovaj turnir jer ga je osvajao u dva navrata, 2009. i 2010. godine. Ove godine u odličnoj je prilici za ponovi uspjehe jer je postavljen kao prvi nositelj. U četvrtfinalu, koje je na rasporedu sutra, Čilić će igrati protiv osmog nositelja, Francuza Herberta.

ATP Pune (M), drugo kolo:
Čilić - Ramanathan 6:4 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!