Košarka

Cedevita poražena na otvaranju drugog kruga Eurokupa

Branimir Korać • srijeda, 03.01.2018.
Cedevita poražena na otvaranju drugog kruga Eurokupa
Foto: FaH

Košarkaši Cedevite upisali su poraz u prvom nastupu u skupini druge faze Eurokupa, gostovali su kod Dolomiti Energije u Trentu, a domaćin je bio bolji s 83:72...

Trento predvođen nezaustavljivim Dustinom Hogueom svladao je Cedevitu u prvom susretu skupine G Eurokupa 83:72. Domaćin je pobjedu ostvario u posljednjoj četvrtini kada je napravio preokret i u konačnici glatko slavio.

Hrvatski prvak ima za čim žaliti, prosuo je ogromnu prednost, u drugoj četvrtini u više navrata imao je čak 18 razlike, ali dopustio je domaćinu preokret i u konačnici komotnu pobjedu.

Dustin Hogue bio je igrač koji je uništavao Zagrepčane, mijenjao je Zdovc čuvare na njemu, ali nitko u reketu nije mogao protiv odličnog Amerikanca.

Cedevita je odlično otvorila utakmicu i nije se dugo čekalo da stvori osjetniju prednost, a već do završnice prve četvrtine došla je do dvoznamenkaste prednosti.

Nastavila je s takvom igrom i u drugoj dionici, vrlo brzo pobjegla na 38:20 i činilo se da će domaćin upisati visok poraz. No ključnim se pokazala završnica prvog poluvremena, tu je Cedevita dopustila Trentu da smanji zaostatak i pruži si nadu u povratak u susret.

Nakon minus 18, zaostatak od 11 poena na odmoru bio je sasvim prihvatljiv. U drugom poluvremenu domaćin je zaigrao bolje, polako smanjivao zaostatak, a serijom 18:2 s kraja treće i početkom četvrte četvrtine prelomio je susret.

Po 15 poena kod Cedevite postigli su Roko Leni Ukić i Demetris Nichols (sedam skokova), a kod domaćina nezaustavljivi Hogue upisao je 27 poena i deset skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!