Košarka

VIDEO: Preokret Lokomotiv Kubana kod Budućnosti, Uniksu pobjeda nakon produžetka

Petar Jenjić • srijeda, 03.01.2018.
VIDEO: Preokret Lokomotiv Kubana kod Budućnosti, Uniksu pobjeda nakon produžetka

Odigrane su još četiri utakmice 1. kola TOP-a 16 Eurokupa. Uniks Kazan je pred domaćim navijačima tek nakon produžetka slavio protiv ASVEL-a, dok je u samoj završnici susreta pobjedu osigurao i Zenit protiv Lietuvos Rytasa...

Tijesna utakmica u Kazanu otišla je na stranu domaćeg Uniksa koji je slavio protiv francuskog ASVEL-a rezultatom 88:84. U posljednju minutu regularnog dijela momčadi su ušle neriješenim rezultatom (77:77), do kraja nijedna nije uspjela poentirati pa se otišlo u produžetke. John Roberson je za goste ubacio sve poene u dodatnih pet minuta, no ubačaj Jamara Smitha i slobodna bacanja Antona Ponkrašova u posljednjim sekundama donijela su Uniksu pobjedu.

Najbolji su s po 15 poena u pobjedničkim redovima bili Stephane Lasme i Quino Colom, dok je Anton Ponkrašov dodao 14 koševa i 11 asistencija. John Roberson s 20 poena i sedam asistencija bio je najbolji kod gostiju.

Tijesnu pobjedu ostvario je i Zenit koji je slavio u gostima kod Lietuvos Rytasa sa 98:96. Domaćin je u samu završnicu ušao s poenom prednosti (94:93), no ubačaji Sergeja Karaševa i Scottieja Reynoldsa vratili su tri poena viška gostima. Rytas je devet sekundi prije kraja imao napad za izjednačenje ili pobjedu, no Zenit krade loptu i uspijeva sačuvati pobjedu.

Nezaustavljiv je kod gostiju bio Kyle Kuric s 30 poena kojem je to ujedno i učinak karijere, dok je Drew Gordon dodao 23 koša i osam skokova. Najbolji je kod litavske momčadi bio Loukas Mavrokefalidis s 22 koša.

Nešto lakši posao imao je Lokomotiv Kuban koji nije morao strepiti do posljednjih sekundi u gostima kod Budućnosti, ruska momčad slavila je rezultatom 68:62. Domaćin je odigrao puno bolje prvo poluvrijeme, imao je i 15 koševa prednosti (35:20), no u nastavku je posustao i Lokomotiv je uspio doći do preokreta. Pobjedu gostiju u samoj završnici susreta potvrdio je Mardy Collins koji je zabio za sedam poena viška (66:59) 48 sekundi prije kraja.

Ryan Broekhoff s 15 koševa (trica 5/7) i deset skokova predvodio je goste do pobjede, Joe Ragland dodao je 11 poena. Kod Budućnosti su po 12 poena ubacili Zoran Nikolić (šest skokova) i Nikola Ivanović.

Eurokup TOP 16, 1. kolo:
Uniks Kazan - ASVEL 88:84 (nakon produžetka)
Lietuvos Rytas - Zenit St. Peterburg 96:98
Galatasaray - Darušafaka 65:84 (Dwight Hardy 15p / JaJuan Johnson 28p, 12sk)
Budućnost - Lokomotiv Kuban 62:68

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!