Zimski sportovi

Michael Matt vodeći nakon prve vožnje, Hirscher drugi, Hrvati bez druge vožnje

Sportnet • četvrtak, 04.01.2018.
Michael Matt vodeći nakon prve vožnje, Hirscher drugi, Hrvati bez druge vožnje
Foto: FaH

Povijest bi se mogla pisati u Zagrebu u slučaju da Michael Matt slavi nakon dvije vožnje. Naime, njegov brat i bivši slalomski olimpijski pobjednik, Mario Matt, slavio je na prvoj utrci u Zagrebu 2008. godine...

PIŠE: Jan Šneler

Nakon jučerašnje ženske slalomske utrke, red je došao na skijaše koji odrađuju prvu vožnju. U vodstvu je raspoloženi Michael Matt koji ima dobru priliku za pobjedu u Zagrebu.

Kao drugi se Michael Matt spustio po crvenom spustu i odradio sjajnu prvu vožnju. To se pogotovo vidi po zaostacima jer već četvrti Feller zaostaje više od jedne sekunde.

Na drugom mjestu je favorit utrke i trenutno vodeći slalomaš i skijaš na ukupnoj ljestvici, Marcel Hirscher. Krug od trojice najboljih zatvara sjajni Norvežanin Henrik Kristoffersen koji je veliki rival Hirscheru u borbi za dva mala kristalna globusa u tehničkim disciplinama, ali i u ukupnom poretku.

Prvi od hrvatskih predstavnika nastupio je Matej Vidović i zauzeo na kraju prve vožnje 39. mjesto što nažalost znači da neće vidjeti drugu vožnju. Kasnije su još nastupili, sa startnim brojem 65 Elias Kolega koji je završio 50., Istok Rodeš na kraju 52., Natko Zrnčić Dim koji je završio kao 60. te Samuel Kolega jedini bez plasmana od hrvatskih skijaša. Nažalost, zbog bolesti Filip Zubčić neće nastupiti na današnjoj utrci.

Zagreb (HRV), slalom (m), prva vožnja:
1. Michael Matt (AUS) 55.37
2. Marcel Hirscher (AUS) +0.21
3. Henrik Kristoffersen (NOR) +0.59
4. Manuel Feller (AUS) +1.07
5. Stefano Gross (ITA) +1.36
6. Luca Aerni (ŠVI) +1.38
7. Sebastian Foss-Solev (NOR) +1.41
8. Alexis Pinturault (FRA) +1.51
9. Marco Schwarz (AUS) +1.55
10. Ramon Zenhaeusern (ŠVI) +1.71
...
31. Matej Vidović (HRV) +3.85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!