Zimski sportovi

Rodeš: "Dao sam sve od sebe, no danas staza nije dozvoljavala"

Slavko Boldin • četvrtak, 04.01.2018.
Rodeš: "Dao sam sve od sebe, no danas staza nije dozvoljavala"
Foto: FaH

Osim Mateja Vidovića, Hrvatska je imala još četiri predstavnika u prvoj vožnji. Filip Zubčić nije nastupio zbog želučane viroze, a nadamo se da će biti spreman za veleslalom u Adelbodenu koji je na rasporedu u subotu...

S brojem 65 niz Crveni spust spustio se 21-godišnji Elias Kolega, koji je odskijao zadovoljavajuću vožnju s obzirom na uvjete. Završio je na 50. mjestu s 4.42 sekunde iza vodećeg. "Zadovoljan sam s nastupom, uvjeti su bili dosta teški. Ljudi su napravili sve što su mogli po ovako nemogućim vremenskim uvjetima, zahvaljujem svima koji su prisustvovali radovima na stazi. Optimističan sam i nemam si što predbacivati, dao sam sve od sebe po ovakvoj stazi i to mi je bilo najvažnije. U siječnju ima puno slaloma za Svjetski i Europski kup. Plan je nastupiti u Adelbodenu, a za dalje ćemo vidjeti."

Dva mjesta slabiji bio je Istok Rodeš, koji je prošle godine bio najbliži bodovima od naših skijaša. "Dao sam sve od sebe, no danas staza nije dozvoljavala previše visokim startnim brojevima. Napravio sam par većih grešaka i donji dio nisam odvezao na razini, ali nije se moglo previše. Dao sam sve od sebe, to je jedino čime mogu biti zadovoljan."

Prošle sezone Rodeš je osvojio svoje prve bodove u Svjetskom kupu, kada je bio 25. u Adelbodenu. U nastavku sezone mučili su ga problemi s leđima, a izgubio je i bolju startu poziciju: "Broj je takav kakav je. Prošle sezone sam uglavnom bio ozlijeđen, a kad sam se vratio sam slomio nogu i nisam se uspio izboriti za neki bolji broj. Iako, kad je staza tvrda, broj nema toliko veze. Na treninzima vidim kako mogu skijati, ali trebala bi mi se poklopiti vožnja da dođem do nekog boljeg broja."

Pretposljednji je startao najmlađi od naših predstavnika, Samuel Kolega: "Uvjeti su stvarno teški, proljetni, rupe su bile velike. Odskijao sam napadački i žao mi je zbog greške u donjem dijelu."

Svoj sedmi nastup na Sljemenu danas je imao Natko Zrnčić Dim, koji s brojem 76 nije imao velike šanse za bolji rezultat: "Bio sam razočaran kad sam vidio zaostatak od šest sekundi, ali teško je bilo skijati puno bolje od toga, nadam se da će za drugi lauf biti bolja staza. Šanse za ulazak su imali isključivo oni do broja 40. Ovo mi je priprema za slalomske vožnje koje me čekaju, prije svega za Wengen, a ako Bog da i za Olimpijske igre. Nadao sam se da bi Vidović mogao iskoristiti priliku i nadam se da će netko od njih osvojiti bodove u sljedećim nastupima, inače ćemo iduće godine imati samo jednog predstavnika u slalomu."

Natko je ove sezone još uvijek bez bodova. Čak niti u alpskoj kombinaciji u Bormiju nije bio uspjeha, završio je na 34. mjestu: "Ne ide mi ni u čemu trenutno, bila je ozljeda iza mene i težak povratak s puno treninga. Forma nije odgovarajuća, vjerojatno jer se nisam natjecao neko vrijeme. Vjerujem da će se forma vratiti kroz sljedećih nekoliko utrka, da ću skijati bolje i osvajati bodove", zaključio je naš veteran.

Svi skijaši pohvalili su atmosferu na sljemenskoj utrci. Priliku za bolji nastup imat će već ovog vikenda, kada počinje švicarska turneja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!