Košarka

VIDEO: Dario Šarić dvoznamenkast u razbijanju Pistonsa, Julius "Dr.J" Erving završio u bolnici

Dario Dodić • subota, 06.01.2018.
VIDEO: Dario Šarić dvoznamenkast u razbijanju Pistonsa, Julius "Dr.J" Erving završio u bolnici
Foto: EPA

Philadelphia 76ersi impresivnim su nastupom protiv Detroit Pistonsa došli do četvrte uzastopne pobjede uz vrlo dobar nastup Darija Šarića. Prisjetili su se Sixersi fenomelanog zakucavanja Hall of Famera Juliusa Ervinga, kojem je tijekom utakmice pozlilo te je završio u bolnici. Boston Celticsi su zahvaljujući odličnoj obrani i velikom doprinosu s klupe svladali Minnesota Timberwolvese...

Dominantnom predstavom od prve do posljednje minute Philadelphia 76ersi stigli su do četvrte uzastopne pobjede koja ih je vratila na 50-postotni omjer pobjeda i poraza ove sezone. Teško su u Philadelphiji stradali Detroit Pistonsi, nisu imali nikakve šanse protiv raspoloženih domaćina koji su u konačnici slavili 114:78.

Agresivno su od prve minute krenuli 76ersi i na osovini Ben Simmons - Joel Embiid - Dario Šarić kreirali značajnu prednost. Pridružio se ubrzo i Redick, s ovoliko raspoloženih igrača čak ni Philadelphia nije mogla prosuti prednost koja je već u prvom poluvremenu plesala preko 30 koševa. Posebno je impresivno u susret krenuo Simmons, odigrao je jednu od boljih partija ove sezone, a zanimljivo je da su on i Embiid dvije minute prije kraja prvog dijela imali kombinirano 26 ubačaja, isto kao i čitava gostujuća momčad.

Embiidu je, mora se priznati, pomogla činjenica što se namjerio na ozlijeđenog Andrea Drummonda, koji nije mogao sakriti bolove tijekom utakmice i teško je pronaći razlog zašto ga je Van Gundy uopće forsirao.

Šariću je nakon početnog sjajnog doprinosa malo stao šut, nekoliko lopti doslovno je iscurilo iz obruča, namjerili su se na njega i suci s nekoliko odluka koje nisu otišle na njegovu stranu, ali bio je Dario iznimno raspoložen i vrlo agresivan na obje strane parketa.

Na kraju je Embiid predvodio domaćine s 23 koša i devet skokova u 25 minuta na parketu, Redick je dodao 21 koš, a Simmons 19 uz devet asistencija, dvije ukradene lopte, od kojih je jedna rezultirala zakucavanjem koje je diglo na noge dvoranu, te dvije blokade. Dario je odigrao tek 21 minutu i ubilježio 11 koševa (1/1 za 1, 2/6 za 2, 2/4 za 3), šest skokova i tri asistencije. Jednak je broj koševa upisao i Covington i tako zaokružio sjajnu večer prve petorke Sixersa. S klupe je dobro reagirao Luwawu-Cabarrot, ubacio je 13 poena.

Kod Pistonsa valja istaknuti tek Tobiasa Harrisa s 14 poena te Smitha i Gallowaya koji su ubacili po 11 koševa. Drummond je odigrao čak 29 minuta i za to vrijeme skupio deset koševa uz osam skokova i pet asistencija.

Uoči utakmice ceremonijalnim zvonom (Philadelphia je poznata po Liberty Bellu, op.a.) odzvonio je legendarni Julius "Dr.J" Erving kojeg su Sixersi pozvali kako bi obilježili 35 godina od njegovog fantastičnog zakucavanja, no Ervingu je tijekom utakmice pozlilo i odveden je u bolnicu, prema prvim objavama u bolnici je završio predostrožnosti radi.

15 ukradenih lopti označilo je najbolji učinak sezone za Spurse, a 29 koševa iz 23 izgubljene lopte Phoenix Sunsa pomoglo je Spursima u San Antoniju do pobjede 103:89 iako su igrali bez Aldridgea i Greena.

Bili su Spursi u zaostatku osam poena u drugoj četvrtini, no onda su se serijom 26:3 odvojili i na kraju upisali pobjedu bez previše stresa. Na obje strane parketa bio je sjajan Kawhi Leonard, ubilježio je 21 poen uz čak tri blokade i četiri ukradene lopte. Maestralan je bio i Manu Ginobili i postao tek drugi 40-godišnjak uz Vincea Cartera, koji je s klupe ubilježio 20 ili više koševa.

Manu je ubacio 21 uz šut iz igre 7/10, dohvatio je najbolji učinak sezone što je trener Spursa Gregg Popovich prokomentirao sljedećom izjavom: "Nevjerojatan je. Štogod pije, i ja želim malo. Ozbiljan sam, mora negdje postojati fontana mladosti iz koje pije."

Kod Spursa valja još istaknuti Forbesa sa 16 koševa te Gasola s košem manje i sedam skokova. Najbolji kod Sunsa bio je Devin Booker s 21 košem. Dragan Bender na parketu je proveo 23 minute i za to vrijeme upisao pet poena (1/2 za 2, 1/5 za 3), tri skoka, četiri asistencije i ukradenu loptu.

Do treće pobjede u četvrtoj utakmici mini-turneje stigli su Charlotte Hornetsi, slavili su sa 108:94 na gostovanju kod slabašnih Los Angeles Lakersa, kojima je ovo deveti uzastopni poraz.

Prilično izjednačene Hornetse predvodio je Kemba Walker s 19 koševa. 17 je s klupe dodao Jeremy Lamb, na 16 se zaustavio Marvin Williams, dok je koš manje uz deset skokova ubilježio Dwight Howard.

Brandon Ingram je s 22 koša i 14 skokova predvodio Lakerse, 15 je dodao Randle, po 11 Lopez i Ball. Ivica Zubac dobio je tek tri minute i upisao dva koša (1/2 za 2), skok i asistenciju.

14 se puta mijenjalo vodstvo u napetom dvoboju između Celticsa i Timberwolvesa u Bostonu. Na kraju su Celticsi zahvaljujući sjajnoj obrani i boljem učinku klupe stigli do pobjede 91:84.

Upravo je jedan igrač s klupe predvodio Celticse, bio je to Marcus Smart, koji je večer okončao s 18 koševa. I Terry Rozier je pridonio 14 koševa, a Daniel Theis osam uz deset skokova. Prvu petorku je predvodio Kyrie Irving sa 16 koševa, devet skokova i osam asistencija, po 11 su koševa dodali Baynes (10 skokova) i Brown.

Najbolji kod Timberwolvesa bio je Karl-Anthony Towns s 25 koševa i 23 skoka, Jimmy Butler dodao je 14 poena, Jamal Crawford 13.

NBA, rezultati:
Philadelphia - Detroit 114:78
Boston - Minnesota 91:84
Miami - New York 107:103p
Milwaukee - Toronto 110:129
Dallas - Chicago 124:127
San Antonio - Phoenix 103:89
Denver - Utah 99:91
Memphis - Washington 100:102
Portland - Atlanta 110:89
L.A. Lakers - Charlote 94:108

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!