Zimski sportovi

Kranjska gora: Shiffrin došla do osme pobjede u sezoni

Sportnet • subota, 06.01.2018.
Kranjska gora: Shiffrin došla do osme pobjede u sezoni
Foto: EPA

Nevjerojatna je Amerikanka Mikaela Shiffrin. U razdoblju od 19. prosinca do danas, voženo je sedam utrka Svjetskog kupa, a Shiffrin je čak šest puta slavila...

PIŠE: Jan Šneler

Sve je jasnije kako ove sezone nitko ne može zaustaviti Mikaelu Shiffrin u pohodu na veliki, ali i niz malih kristalnih globusa. Još kada dodamo činjenicu da za nešto više od mjesec dana počinju Zimske olimpijske igre, možemo pretpostaviti kako bi ova sezona mogla biti briljantna za mladu Amerikanku.

Prvu vožnju veleslaloma u Kranjskoj Gori odradila je standardno odlično, ostavivši prvu pratiteljicu, Tessu Worley za čak 86 stotinki zaostatka. Treća se smjestila Stephanie Brunner dok su najveće konkurentice Shiffrin u pohodu na Veliki kristalni globus, Viktoria Rebensburg i Petra Vlhova, bile na šestom, odnosno 14. mjestu.

U drugoj vožnji treba istaknuti odličnu Estelle Alphand koja već standardno bolje vozi druge vožnje. U prvoj je bila na 29. mjestu da bi na kraju završila među prvih deset. Shiffrin je odradila dobru i drugu vožnju te ju završila s prednosti od 31 stotinkom ispred Worley. Sofia Goggia je skočila s osme pozicije te se ugurala među najbolje tri skijašice u Kranjskoj Gori.

Hrvatska predstavnica, Leona Popović nažalost ponovno nije uspjela ući u drugu vožnju. Svoj nastup završila je na 40. mjestu.

Kranjska gora, veleslalom (ž):
1. Mikaela Shiffrin (SAD) 1:47.40
2. Tessa Worley (Francuska) +0.31
3. Sofia Goggia (Italija) +0.91
4. Wendy Holdener (Švicarska) +0.93
5. Stephanie Brunner (Austrija) +0.96
6. Federica Brignone (Italija) +0.98
7. Tina Robnik (Slovenija) +1.39
7. Sara Hector (Švedska) +1.39
9. Petra Vlhova (Slovačka) +1.51
10. Estelle Alphand (Švedska) +1.93
... 40. Leona Popović (Hrvatska)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!