Tenis

Halep svladala Siniakovu u finalu turnira u kineskom Shenzhenu

Sportnet • subota, 06.01.2018.
Halep svladala Siniakovu u finalu turnira u kineskom Shenzhenu
Foto: EPA

Nevjerojatno zvuči podatak da je meč trajao svega 74 minuta, a da su se igrala maksimalna tri seta. Još je interesantniji podatak da je u meču bio svega 21 gem...

PIŠE: Jan Šneler

U doista raritetnom meču, Rumunjka Simona Halep potvrdila je svoj status najbolje tenisačice svijeta i došla do trijumfa na turniru u Shenzhenu. U prvom setu, Rumunjka je bila puno bolja od Siniakove. Dopustila je protivnici svega jedan gem, a čak i kod tog servisa Halep je imala dvije break prilike. U četvrtom i šestom gemu oduzela je servis protivnici i lakoćom završila prvi set za manje od pola sata.

Iako su svi očekivali da će jednakom lakoćom Halep nastaviti i u nastavku meča, u drugom setu tenisačice su okrenule uloge. Siniakova je oduzela servis Halep u četvrtom gemu i povela s 3:1, no već u sljedećem gemu, Rumunjka vraća break. Ipak niz oduzimanja servisa se nastavio te je Siniakova do kraja meča još dva puta oduzimala servis protivnici i slavila sa 6:2.

Teško je reći da je itko mogao predvidjeti što bi se moglo dogoditi u trećem i završnom setu, ali sigurno je da nitko ne bi predvidio ovakav rasplet. Halep je u potpunosti izdominirala protivnicu. Nije joj dopustila niti jedan gem, oduzimala joj je servis čak tri puta, a da dominacija bude potpuna, dopustila je protivnici svega šest poena u šest gemova. Set je trajao svega 21 minutu i Halep je sa 6:0 došla do trijumfa.

WTA Shenzhen, finale:
Simona Halep (Rumunjska) - Katerina Siniakova (Češka) 6:1 2:6 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!