Zimski sportovi

Novo slavlje Medvjeda u Brlogu, Rajsar zabio u završnici za tri velika boda

Marjan Kreševac • nedjelja, 07.01.2018.
Novo slavlje Medvjeda u Brlogu, Rajsar zabio u završnici za tri velika boda
Foto: FaH

Medvjedi su stigli do nove pobjede u EBEL-u, večeras su na svom ledu slavili protiv Red Bull Salzburga rezultatom 5:4...

Medveščak je večeras nastavio s uspješnim nastupima, nova žrtva u Ledenoj bili su hokejaši Red Bull Salzburga. Za razliku od ustaljene prakse da Medvjedi prime pogodak rano i da onda hvataju rezultat večeras su domaći bili ti koji su vrlo rano stigli do prednosti. Već u drugoj minuti Olden je na dodavanje Morleyja doveo domaće u prednost, a dvije minute kasnije Mahbod je udvostručio prednost. I kod ovog pogotka Morley se istaknuo lijepim proigravanjem.

Bilo je to otvaranje iz snova i kako su gosti izgledali na ledu sve je mirisalo na katastrofu već u tako ranoj fazi utakmice, ali brzo su se pribrali i pokazali zašto se nalaze na visokom četvrtom mjestu na tablici. S dva pogotka Harrisa i jednim Hubera preokrenuli su stvari u svoju korist i na prvi odmor otišli s vodstvom 3:2.

Medvjedi su se vratili u 37. minuti novim pogotkom Oldena, da bi u 45. minuti ponovno došli u vodstvo 4:3 pogotkom Baleja. Očekivalo se da će Medvjedi pametnom igrom uspjeti sačuvati prednost, ali s time se nije složio Hughes koji u 54. minuti dovodi rezultat u egal. Za razliku od prošlog vremena u kojem bi zagrebački hokejaši klonuli duhom ovoga puta dogodilo se baš suprotno, pritisnuli su odlučni stići do pobjede i to im se isplatilo kada je u 57. minuti Rajsar zabio za pobjedu.

Igrali su Medvjedi dobro i bila bi šteta da nisu uzeli puni plijen. S ovom pobjedom na kontu sada imaju 55 bodova i trenutno se nalaze na šestom mjestu poretka. Priliku za nove bodove i učvršćenje pozicije imat će 12. siječnja na gostovanju kod Südtirola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!