Košarka

LaVar Ball: "Igrači ne žele igrati za Waltona", Lonzo: "Nije istina, ali to je samo njegovo mišljenje"

Branimir Korać • nedjelja, 07.01.2018.
LaVar Ball: "Igrači ne žele igrati za Waltona", Lonzo: "Nije istina, ali to je samo njegovo mišljenje"
Foto: EPA

LaVar Ball i dalje zabavlja američku i svjetsku javnost izjavama koje nemaju baš previše takta i nimalo ne pomažu Lonzu u karijeri. Novi biser je tvrdnja kako je svlačionica okrenula leđa Lukeu Waltonu i igrači ne žele za njega igrati...

Nakon cirkusa kojeg je izvodio po Litvi poslije dolaska dvojice mlađih sinova u tamošnju ligu, LaVar Ball je nastavio po starom. Iako je više puta pristojno zamoljen od strane Lakersa da se suzdrži od komentara, čak je i zabranjen pristup novinara prema Ballu u dvorani za vrijeme utakmica, sve se to pokazuje uzaludnim pokušajima.

Niti Lonzo Ball nije bio presretan histeričnim tvrdnjama LaVara kako treneri u Lakersima ne znaju trenirati i voditi njegovog sina, a sada posebno ima razloga za nezadovoljstvo. "Svlačionica nije uz Lukea Waltona, igrači su mu okrenuli leđa i ne žele igrati za njega", posljednji je biser LaVara.

Koliko moraš biti "pametan" i nekontroliran da takvo što izjaviš dok ti je sin jedan od važnijih članova momčadi koju vodi isti trener. Naravno, odmah se javljaju priče, otkud LaVaru takve informacije, zna li on preko Lonza nešto više ili je riječ samo o njegovom "nepogrešivom" zapažanju. Vjerojatno ovo drugo.

Lonzo Ball i Luke Walton odmah su takvo što demantirali, a mladoj zvijezdi Lakersa pomalo je dosta očevih opservacija koje najčešće prelaze sve granice.

"On je odrastao čovjek. Govorit će što želi govoriti i ja tu ne mogu ništa napraviti. Moj posao je igrati košarku, a ne odlučivati o trenerima, igrat ću za svakoga. Ne mislim da je Luke izgubio svlačionicu, on je naš trener i naravno da ćemo igrati za njega. To je samo njegovo mišljenje, trenirao me cijeli život i uvijek će imati neko mišljenje", poručio je Lonzo.

Luke Walton nije previše zabrinut zbog ovakvih izjava.

"Siguran sam u svoju poziciju, često razgovaram s čelnicima kluba i sto posto su uz mene. Ne mislim da se igrači ne trude dovoljno, imali smo vrlo tešku seriju i pružali su sve od sebe. Takve izjave me ne zabrinjavaju. Zanima me samo Zo i dok god takve stvari ne utječu na njega, nemam s tim problema", dodaje Walton.

U Lakersima su već razmišljali na koji način ušutkati starijeg Balla, svi pokušaji dosad su bili neuspješni, a svi polako shvaćaju koliko nanosi štete i stvara psihozu.

Inače, kako bi braća Ball dobila minutažu, Vytautas je odlučio odigrati pet prijateljskih utakmica pod nazivom Big Baller Brand Challenge, a prvi na rasporedu bit će protiv druge momčadi Žalgirisa. Nije poznato kakve uvjete vezane uz minutažu braća Ball imaju kada je u pitanju nastup u litavskom prvenstvu i Baltičkoj ligi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.01.2018. u 15:32
    ludi ćaća
    Obrisan korisnik
  • Bogomdani07.01.2018. u 23:16
    Nema tu puno priče, igra onaj tko zadovolji trenera
    Bogomdani