Tenis

Loša forma Mische Zvereva se nastavlja, odlična predstava mladog De Minaura

Sportnet • utorak, 09.01.2018.
Loša forma Mische Zvereva se nastavlja, odlična predstava mladog De Minaura
Foto: EPA

Nakon što je prošli tjedan osvojio ATP turnir u Puneu, Gilles Simon ispao je u ranoj fazi turnira u Sydneyu...

PIŠE: Jan Šneler

Godina nije dobro počela za 34. igrača svijeta, Mischu Zvereva. Nakon neočekivanog poraza u Brisbaneu, danas je izgubio i od Leonarda Mayera u šesnaestini finala turnira u Sydneyu. U prvom setu dopustio je Mayeru čak tri breaka i to je bilo dovoljno da Argentinac osvoji set sa 7:5. Nevjerojatno je da je Zverev imao vodstvo od 2:0 i 3:1, no previše je griješio u posljednjim gemovima.

U drugom setu, Mayer je imao manje problema mada je ponovno Zverev prvi došao do breaka u trećem gemu. Opet je pao, Mayer se izvukao i konačno slavio sa 6:3.

Za razliku od Zvereva, De Minaur uživa u svojoj Australiji. U Brisbaneu je ispao u polufinalu, a danas je slavio protiv favoriziranog Verdasca. Bila je to rutinska predstava mladog, 167. igrača na ATP ljestvici. U prvom setu gubio je jednom servis, ali ga zato i dva puta oduzeo čime je došao do 6:4. U drugom setu, u trećem i petom gemu oduzimao je servis Španjolcu i s lakoćom slavio 6:2.

Osvajanje turnira u indijskom Puneu ostavilo je traga na Gillesu Simonu koji je glatko poražen od Amerikanca Jareda Donaldsona. U prvom setu, Donaldson je tri puta oduzeo servis protivniku i glatko slavio sa 6:1. U drugom setu, Donaldson je poveo sa 5:2, imao sve u svojim rukama i na kraju osvojio i drugi set sa 6:4.

Još jedan domaći igrač, koji je preko kvalifikacija došao na turnir, namučio je iskusnog protivnika. Aleksandar Vukić odlično je otvorio meč protiv Feliciana Lopeza. Mirno i rutinski oduzeo je servis protivniku u devetom gemu i s lakoćom došao do prvog seta. U drugom setu, Vukić je imao velikih 40:15 u devetom gemu. Da je uspio napraviti break gotovo je sigurno da bi trijumfirao.

Na njegovu žalost, Lopez se izvukao te je u 13. igri bio koncentriraniji i sa 7:5 osvojio tie-break. Treći set ponovno je pružio šansu Vukiću, međutim ono što on nije uspio iskoristiti, iskoristio je Lopez u sedmom i devetom gemu, te s dva breaka slavio sa 6:3.

Doista nije čest slučaj da netko tako suvereno osvoji prvi set kao Bedene a onda padne u nastavku. Bez većih problema Slovenac je dva put uzimao servis Paireu i dobio prvi set sa 6:1. U drugom setu, Paire je brzo napravio break, već u drugom gemu, no Bedene se vraća u sedmom gemu. Meč odlazi u tie-break gdje Bedene vodi sa 4:2, no gubi sljedeći servis i vrlo brzo Paire preokreće meč i slavi u 13. igri.

U trećem setu Bedene nije ličio na igrača iz prva dva seta što je Paire iskoristio i dva puta doša do breaka što mu je omogućilo osvajanje seta sa 6:3.

ATP Sydney, 1/16 finale:
Mischa Zverev (Njemačka) - Leonardo Mayer (Argentina) 5:7 3:6
Aleksandar Vukić (Australija) - Feliciano Lopez (Španjolska) 6:4 (5)6:7 3:6
Alex De Minaur (Australija) - Fernando Verdasco (Španjolska) 6:4 6:2
Aljaž Bedene (Slovenija) - Benoit Paire (Francuska) 6:1 (5)6:7 3:6
Gilles Simon (Francuska) - Jared Donaldson (SAD) 1:6 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!