Košarka

VIDEO: Hezonja još jednom vrlo dobar, Orlandu ipak poraz u Dallasu

Branimir Korać • srijeda, 10.01.2018.
VIDEO: Hezonja još jednom vrlo dobar, Orlandu ipak poraz u Dallasu
Foto: EPA

Orlando Magic upisao je novi poraz, ovaj put kod Dallas Mavericksa, a Mario Hezonja pokazao je kako mu se samopouzdanje potpuno vratilo i odigrao je još jednu vrlo dobru utakmicu...

U dvoboju momčadi koje ne igraju dobro ove sezone Dallas Mavericksi bili su uspješniji od Orlando Magica. Slavili su sa 114:99 što je peti uzastopni poraz Magica.

Još jednom među boljim pojedincima kod Orlanda bio je Mario Hezonja koji je odradio vrlo dobar posao i u obrani i u napadu. Imao je sjajan ulazak u utakmicu i prste u prvih devet poena Orlanda, ali kasnije je bilo sve manje lopti, Magicovi igrači počeli su sve više solirati i to ih je odvelo u uvjerljiv poraz.

Hezonja je dobio 27 minuta i za to vrijeme ubacio 14 poena uz šut za dva 3/5 te za tricu 2/4 čemu je dodao i 2/2 s linije slobodnih bacanja. Osim toga uhvatio je i četiri skoka te s četiri asistencije bio drugi asistent u momčadi. Ponovno je krenuo u startnoj petorci, ovaj put na klupi je završio Aaron Gordon kao odgojna mjera zbog kršenja timske discipline.

Orlando je u dobroj mjeri zahvaljujući igračima s klupe imao na poluvremenu vodstvo 48:43, međutim ulazak u drugo poluvrijeme bio je loš, razlika se konstantno povećavala i na kraju je Dallas upisao visoku pobjedu.

Najbolji u sastavu Dallasa bili su s po 20 poena Dirk Nowitzki i Dennis Smith (sedam skokova) dok je JJ Barea podijelio 12 asistencija.

Kod Orlanda Aaron Gordon ubacio je 19 poena uz osam skokova, a DJ Augustin 18 poena uz pet asistencija. Marreese Speights ubacio je 13 poena i uhvatio deset skokova.

Los Angeles Lakersi odigali su utakmicu "za Lukea Waltona" te glatko svladali Sacramento Kingse s 99:86. Suprotno tvrdnjama LaVara Balla, momčad je pokazala borbenost i na kraju uz dobar nastup njegovog sina Lonza upisala pobjedu.

Lonzo Ball imao je problema sa šutem, ali je u igri bio vrlo dobar te je upisao 11 skokova, 11 asistencija i pet ukradenih lopti, a za fantastičan dojam nedostajala je bolja šuterska realizacija, tu je završio s 2/10. Ivica Zubac bio je jedini kod Lakersa koji nije dobio priliku.

Odličan je bio Julius Randle s 22 poena, 14 skokova i šest asistencija dok je Brook Lopez dodao 18 poena (5/8 trica). Kod Kingsa Bogdan Bogdanović ubacio je 19 poena, De'Aaron Fox dodao je 15 poena, Kosta Koufos 15 skokova, a Zach Randolph 12 skokova.

Dramatično je bilo u Torontu gdje su Raptorsi bez Kylea Lowryja poraženi od Miami Heata. Heat je slavio 90:89 zahvaljujući ubačaju Waynea Ellingtona tri desetinke prije kraja susreta, nakon toga DeRozan je pokušao preko cijelog terena, ali pogodio je obruč.

Inače susret su ranije završili zbog tučnjave Serge Ibaka i James Johnson, Ibaka je provocirao, Johnson uzvratio i to sve pred sucima koji su automatski pokazali obojici put u svlačionicu.

Heat su predvodili Goran Dragić s 24 poena i 12 skokova, Bam Adebayo sa 16 poena, 15 skokova i pet blokada te Hassan Whiteside s 13 poena i 15 skokova. Kod poraženih DeMar DeRozan ubacio je 25 poena uz šest asistencija, a Delon Wright 13 poena uz sedam skokova.

Damien Lillard propustio je sedmu od zadnjih devet utakmica, ali Portland je svejedno slavio. Gostovao je kod Oklahoma City Thundera i svladao ga sa 117:106. Ovo je treća uzastopna pobjeda Blazersa koji se polako dižu i izgledaju sve bolje.

Ovdje su ih predvodili CJ McCollum s 27 poena i sedam asistencija, Shabazz Napier s 21 poenom i pet skokova te Jusuf Nurkić s 20 poena i osam skokova. Kod Thundera po 22 poena upisali su Paul George i Russell Westbrook (devet skokova, 12 asistencija).

NBA, rezultati:
Dallas Mavericks - Orlando Magic 114:99
Toronto Raptors - Miami Heat 89:90
Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers 106:117
Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 99:86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!