Tenis

Marin Čilić poražen u Kooyongu: "Još nekoliko treninga i stvari će sjesti na svoje mjesto"

Branimir Korać • srijeda, 10.01.2018.
Marin Čilić poražen u Kooyongu: "Još nekoliko treninga i stvari će sjesti na svoje mjesto"
Foto: EPA

Marin Čilić na ekshibicijskom turniru u Kooyongu koji dio tenisača koriste kao pripremu za nastup na Australian Openu, upisao je poraz od domaćeg tenisača Matthewa Ebdena...

I dok poraz u Indiji u Puneu protiv Gillesa Simona može u onu kategoriju poraza od igrača koji ti ne odgovaraju, s obzirom na sve dosadašnje međusobne mečeve, Marin Čilić nije si trebao dopustiti poraz u Kooyongu od Matthewa Ebdena bez obzira što je riječ o ekshibicijskom turniru.

Ebden je igrač koji ne bi smio stvarati Čiliću probleme, ali u ovom meču ipak je upisao pobjedu i to preokretom u tri seta. Marin je dobio prvi set u tie-breaku sa 7:3, ali nakon toga Ebden je bio bolji sa 6:4, 7:5.

Unatoč porazu Marin nije bio nezadovoljan: "Sve u svemu zadovoljan sam razinom igre na kojoj se trenutno nalazim. Dobro osjećam lopticu, udarci su mi dobri s obje strane i još nekoliko dana treninga i sve će sjesti na svoje mjesto".

Ebden je, naravno, prezadovoljan ovom pobjedom. Kao što i sam kaže slavio je protiv igrača koji ima višestruko bolji ranking od njega.

Embed from Getty Images

"Ovo je moja najveća pobjeda u karijeri gledajući ranking. Marin je sjajan igrač, bio je u Top 5 i dugo u Top 10 stoga mi puno znači ova pobjeda."

Osim dvoboja Čilića i Ebdena, odigrana su još dva susreta, a u središtu pozornosti bio je Novak Đoković koji je upisao prvi nastup nakon ozljede. Igrao je protiv Dominica Thiema, odradio odličan meč i slavio sa 6:1, 6:4. Marcos Baghdatis svladao je u tri seta Kevina Andersona.

Kasnije je Đoković nastupio i na Tie-break Tensu u Melbourneu, ali tamo je izgubio u prvom kolu od Lleytona Hewitta s 10:6.

Kooyong:
Matthew Ebden (Australija) - Marin Čilić (Hrvatska) 6:7(3), 6:4, 7:5
Novak Đoković (Srbija) - Dominic Thiem (Austrija) 6:1, 6:4
Marcos Baghdatis (Cipar) - Kevin Anderson (Južna Afrika) 6:4, 3:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.01.2018. u 19:09
    Ma nema ništa više od njega, to su izjave igrača bez samopouzdanja on je dobro svjestan toga ali normalno da sam sebe ohrabruje ali zna dobro koliko može, nažalost ne previše treba biti realan ipak.
    Obrisan korisnik
  • interreg10.01.2018. u 13:12
    E moj Marine, tvoje izjave postaju sve cudnije: jednostavno NE smijes NIKADA biti zadovoljan kad izgubis od takvog igraca... Pogotovo ako dobro osjecas lopticu. (!?)
    interreg