Tenis

WTA Sydney: Kerber slavila protiv druge nositeljice Venus Williams

Sportnet • utorak, 09.01.2018.
WTA Sydney: Kerber slavila protiv druge nositeljice Venus Williams
Foto: EPA

Angelique Kerber, unatoč gubitku prvog seta, sjajno je odigrala meč protiv veteranke Venus Williams te se plasirala u četvrtfinale WTA turnira u Sydneyju...

PIŠE: Jan Šneler

U meču između Angelique Kerber i Venus Williams, Amerikanka se puno bolje držala u prvom setu. Iako je izgubila svoj servis u petom gemu, uspjela je u onom najvažnijem, desetom, vratiti stvari na početak. Kerber je imala i dvije set lopte u devetom gemu i servirala za set kada joj je Williams napravila break, ali sigurno nije očekivala da će joj tako lako Amerikanka oduzeti servis u posljednjem gemu.

Taman prije tie-breaka Williams dolazi do velike tri set lopte na servis Kerber te osvaja prvi set sa 7:5. Drugi set pružio je slični početak. Kerber je prva došla do breaka, a odmah gem kasnije Williams vraća izgubljeno nazad. Ipak, Njemica je bila koncentriranija i uzela je stvari u svoje ruke te do kraja seta još dva puta oduzela servis protivnici i dobila drugi set sa 6:3.

U trećem setu, više Williams nije mogla pratiti Kerber i rezultat je svega pola sata igre te osvajanje seta od strane njemačke tenisačice sa 6:1.

Australka Samantha Stosur u tri seta bila je bolja od Njemice Carine Witthoeft. Prvi set dobila je Witthoeft sa 7:5, no u sljedeća dva Stosur je bila puno kvalitetnija i mirnija te sa 7:5 i 6:3 preokrenula meč i došla do pobjede. Iznenađujuć poraz doživjela je Johanna Konta, devet tenisačica svijeta, koja je izgubila od Agnieszke Radwanske. U setu u kojem su tenisačice zajedno izgubile čak deset svojih servisa, Poljakinja je bila uspješnija. Prvi set dobila je sa 6:2, dok je u drugom unatoč vodstvu 4:1 osvojila set sa 7:5.

Od ostalih mečeva valja izdvojiti i solidnu predstavu 165. tenisačice Olivije Rogowske koja je s pozivnicom došla na turnir. Iako je njena sunarodnjakinja Daria Gavrilova slavila, 26-godišnja Rogowska nije pala bez ispaljenog metka. U prvom setu, Gavrilova je dva puta oduzimala servis protivnici, a onaj drugi break u devetom gemu bio je ključan za osvajanje seta. U drugi set Rogowska odlično ulazi i dolazi do vodstva od 5:0 koje je okrunila osvajanjem seta sa 6:1.

U trećem setu ponovio se scenarij iz prvog dijela u kojem je Rogowska u najgorem trenutku izgubila servis. U prvom setu on je donio suparnici serviranje za set, dok je u trećem donio direktno osvajanje seta. Gavrilova je osvojila set sa 7:5 i prošla dalje.

WTA Sydney, 1/16 finala:
Samantha Stosur (Australija) - Carina Witthoeft (Njemačka) 4:6 7:5 6:3
Agnieszka Radwanska (Poljska) - Johanna Konta (Velika Britanija) 6:3 7:5

WTA Sydney, 1/8 finala:
Ekaterina Makarova (Rusija) - Barbora Strycova (Češka) 4:6 1:6
Dominika Cibulkova (Slovačka) - Elena Vesnina (Rusija) 6:4 6:4
Daria Gavrilova (Australija) - Olivia Rogowska (Australija) 6:4 1:6 7:5
Ashleigh Barty (Australija) - Ellen Perez (Australija) 7:6(4) 6:1
Angelique Kerber (Njemačka) - Venus Williams (SAD) 5:7 6:3 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!