Tenis

ATP Auckland: Del Potro i Ferrer prošli u četvrtfinale, ispao prvi nositelj Sock

Sportnet • srijeda, 10.01.2018.
ATP Auckland: Del Potro i Ferrer prošli u četvrtfinale, ispao prvi nositelj Sock
Foto: Kristijan Komarica

U osmini finala ATP turnira u novozelandskom Aucklandu, Juan-Martin Del Potro i David Ferrer s lakoćom su prošli dalje, dok je svoj nastup završio prvi nositelj Jack Sock...

PIŠE: Jan Šneler

Veliko iznenađenje priredio je Peter Gojowczyk koji je vrlo lako svladao prvog nositelja i osmog tenisača Svijeta, Jacka Socka. Sock je prvi došao do breaka u prvom setu, no već u šestom gemu Gojowczyk vraća izgubljeni servis. Pri vodstvu 4:3 uzima još jedan break i osvaja set sa 6:3.

U drugom setu, potpuno rutinski, Nijemac je oduzeo servis protivniku u sedmom gemu, ponovno poveo sa 5:3 te čak i prije nego što bi servirao za meč, finiširao posao i s dva puta po 6:3 prošao u četvrtfinale.

Dva prekaljena tenisača, Juan Martin Del Potro i David Ferrer nisu imali težak posao. Obojica su tek nešto više od sat vremena proveli na terenu. Ferrer je svladao Portugalca Joaa Sousu s dva puta po 6:2. Nikakvo rješenje Sousa nije imao na odličnu igru Španjolca.

Del Potro je već u prvom setu pokazao da mu Denis Šapovalov nije dorastao. Interesantan je podatak da je u oba gema u kojima je oduzimao servis, Del Potro ostavio protivnika bez osvojenog poena. U drugom setu, još jedan break bio je dovoljan za ukupnu pobjedu 6:2 6:3.

Istaknimo još i zanimljiv i gemovima bogat meč između Sama Querreya i Jirija Veselyja. Prvi set osvojio je Vesely sa 6:4. Querrey je poznat kao odličan server i tenisač kojem je teško oduzeti servis no Vesely je to uspio nakon samo jedne break prilike u petom gemu.

U drugom setu prilika za break bilo je jako malo, tek po jedna sa svake strane. Međutim, u 13. igri događalo se svašta. Querrey je napravio mini break i poveo sa 4:2. Ipak, nešto kasnije Vesely vraća izgubljeni poen i rezultat je 5:5. Imao je Vesely u dva navrata, kod rezultata 8:7 i 10:9 meč lopte na protivnikov servis, ali se Querrey izvukao i na koncu slavio u tie-breaku sa 12:10.

Treći set također je otišao u tie-brek. Ponovno je prilika za break bilo iznimno malo, no ovoga puta u 13. igri uspješniji je bio Vesely. Napravio je mini break, poveo sa 6:4 te iskoristio prvi svoj servis za prolazak dalje.

ATP Auckland, osmina finala:
Steve Johnson (SAD) - Roberto Bautista-Agut (Španjolska) 6:2 2:6 1:6
Robin Haase (Nizozemska) - Lukas Lacko (Slovačka) 7:6(4) 6:3
Sam Querrey (SAD) - Jiri Vesely (Češka) 4:6 7:6(10) (5)6:7
Jack Sock (SAD) - Peter Gojowczyk (Njemačka) 3:6 3:6
David Ferrer (Španjolska) - Joao Sousa (Portugal) 6:2 6:2
Pablo Cuevas (Urugvaj) - Karen Hačanov (Rusija) 2:6 (4)6:7
Denis Šapovalov (Kanada) - Juan-Martin Del Potro (Argentina) 2:6 4:6
Hyeon Chung (Južna Koreja) - John Isner (SAD) 7:6(3) 5:7 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!