Tenis

Kvalifikacije Australian Opena: Galović preokretom prošao prvo kolo

Sportnet • srijeda, 10.01.2018.
Kvalifikacije Australian Opena: Galović preokretom prošao prvo kolo

Hrvatski tenisač, Viktor Galović, uspješno je odradio prvo kolo kvalifikacija za predstojeći Australian Open. Bolji je bio od Miomira Kecmanovića sa 4:6 7:6(5) 6:4...

PIŠE: Jan Šneler

U prvom kolu kvalifikacija Galovića je čekao srpski tenisač, 211. na svijetu, Miomir Kecmanović. Prvi set osvojio je Kecmanović. Odmah u prvom gemu oduzeo je servis protivniku i bez problema ga držao do kraja.

U drugom setu praktički prilike za break nije bilo. Tek je Kecmanović u trećem gemu imao jednu break šansu međutim Galović je brzo otklonio opasnost. U tie-breaku drugog seta, našem tenisaču bio je dovoljan samo jedan mini break da slomi protivnika i sa 7:5 osvoji 13. igru.

U trećem i odlučujućem setu bilo je svega. Galović je odlično otvorio, oduzeo servis protivniku odmah na početku i poveo sa 2:0. Ipak u četvrtom gemu, srpski tenisač mu uzvraća i vraća rezultat na 2:2. Galović zadržava koncentraciju i u psihološki iznimno bitnom trenutku ponovno oduzima servis protivniku. To je bilo dovoljno, da uz dobar vlastiti servis dođe na kraju do zaslužene pobjede.

U sljedećem kolu kvalifikacija čeka ga belgijski tenisač Ruben Bemelmans, trenutno 119. na ATP ljestvici. On je u prvom kolu bio bolji od Poljaka Kamila Majchrzaka sa 7:5 5:7 7:5. Viktor Galović trenutno je 181. igrač svijeta, što mu je ujedno i najbolji renking u karijeri.

Australian Open, 1. kolo kvalifikacija:
Viktor Galović (Hrvatska) - Miomir Kecmanović (Srbija) 4:6 7:6(5) 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!