Tenis

Neraspoložena Donna Vekić prekasno proigrala i upisala visok poraz u četvrtfinalu Hobarta

Branimir Korać • četvrtak, 11.01.2018.
Neraspoložena Donna Vekić prekasno proigrala i upisala visok poraz u četvrtfinalu Hobarta
Foto: EPA

Donna Vekić zaustavljena je u četvrtfinalu turnira u Hobartu i to uvjerljivim porazom uz samo četiri osvojena gema. Bolja je bila Britanka Heather Watson...

Donna Vekić nije uspjela proći u polufinale turnira u Hobartu. Četvrtfinale joj je donijelo Britanku Heather Watson koja nije neprelazna prepreka, ali Vekić nije bila raspoložena i upisala je visok poraz.

Na kraju može biti zadovoljna što joj Watson nije poklonila bicikl, Britanka je vodila čak sa 6:0, 5:0 i činilo se da Vekiće neće uzeti niti gem, ali u završnici drugog seta ublažila je poraz.

Vekić je do tog trenutka bila posve nemoćna, na servisu protivnice vrlo teško dolazila je do poena, a prvu break priliku dobila je kod 5:1. Tu je došla do 0:40 i vratila jedan izgubljeni servis.

Zaigrala je Vekić dosta dobro u tim trenucima, uzela lakoćom i svoj sljedeći gem pa opet došla do 0:40 i smanjila na 5:4. Posve se vratila u set i trebala je odservirati za ostanak u setu, ali tu ke dopustila Watson pritisak, Birtanka je stigla do 30:40 i iskoristila prvu meč loptu.

Watson tako i drugi put u godinu dana glatko slavi protiv Vekić, nakon što je prošle godine bila bolja u Fed Cupu, isto je napravila i sada u Hobartu.

WTA Hobart, četvrtfinale:
Heather Watson (Velika Britanija) - Donna Vekić (Hrvatska) 6:0, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!