Košarka

VIDEO: Sixersi prosuli 22 koša prednosti i doživjeli poraz u Londonu, slaba predstava dvoznamenkastog Šarića

Dario Dodić • četvrtak, 11.01.2018.
VIDEO: Sixersi prosuli 22 koša prednosti i doživjeli poraz u Londonu, slaba predstava dvoznamenkastog Šarića
Foto: EPA

NBA Global Games i ove su godine dovele NBA u London, u ispunjenoj O2 dvorani Philadelphia 76ersi prokockali su veliku prednost i na kraju izgubili od Boston Celticsa...

Londonska O2 dvorana još je jednom ugostila košarkaše najjače lige svijeta, Philadelphia 76ersi su kao "domaćin" u sklopu NBA Global Games odigrali utakmicu s Boston Celticsima.

Kako je dvoboj krenuo izgledalo je kako se Celticsima sprema prava katastrofa. Na krilima iznimno raspoloženog J.J. Redicka Sixersi su uništavali obrambeno neočekivano slabe Celticse.

Došli su Sixersi do velike prednosti, imali su čak +22, a da bi stvar bila bolja za njih, prednost su izgradili uz prilično slab ofenzivni učinak Joela Embiida i Darija Šarića.

Nije utakmica završila katastrofom Bostona, nije da se Celticsi nisu niti pojavili već su samo malo zakasnili. Kyrie Irving vratio ih je u život u drugoj četvrtini, na odmor su otišli sa zaostatkom od samo devet poena.

Pojavili su se Celticsi, ali nisu Šarić i Embiid, barem ne u punom sjaju. Dario je prilično loše šutirao iz igre, činilo se kao da je izgorio od želje, iako je do kraja prikupio prilično solidne brojke. Čak je dobrom igrom u završnici treće četvrtine držao raspadnute Sixerse na životu.

Celticsi su prvi put poveli šest minuta prije kraja treće četvrtine i više do kraja nisu bili u zaostatku. Iako konačnih 114:103 to možda i ne sugerira, utakmica je bila riješena polovicom posljednje dionice igre. Celticsi su stigli do 19 koševa prednosti, a onda na klupu poslali ključne igrače pa se razlika do kraja malo istopila.

Jaylen Brown je odigrao odličnu utakmicu u dresu Celticsa, s 21 košem predvodio je pobjedničku momčad. Kyrie je dodao 20 poena uz šest skokova i sedam asistencija. 19 koševa s klupe uz osam asistencija ugradio je u pobjedu Bostona Marcus Morris, rookie Jayson Tatum večer je okončao sa 16 ubačaja.

Najbolji kod Sixersa bio je Redick s 22 koša i sedam skokova, Ben Simmons upisao je 16 poena, Embiid 15 uz deset skokova. Dario je odigrao najviše kod momčadi iz Philadelphije, 34 minute, i za to vrijeme upisao 14 poena (5/5 za 1, 3/6 za 2, 1/5 za 3), četiri skoka, tri asistencije i dvije ukradene lopte.

NBA, rezultati:
Philadelphia 76ers - Boston Celtics 103:114

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!