Tenis

ATP Auckland: Maraton otišao na stranu Bautiste Aguta, Del Potro bez problema do finala

Sportnet • petak, 12.01.2018.
ATP Auckland: Maraton otišao na stranu Bautiste Aguta, Del Potro bez problema do finala
Foto: EPA

Kao što se i očekivalo, Juan-Martin Del Potro i Roberto Bautista-Agut igrat će u subotu finale ATP turnira u novozelandskom Aucklandu...

PIŠE: Jan Šneler

Iznimno napeto bilo je u meču Roberta Haasea i Roberta Bautista-Aguta. Bautista je poveo u prvom setu s 3:0, no Haase vraća izgubljeni servis u sedmom gemu. Imao je Španjolac priliku za osvajanje seta kada je pri vodstvu 6:5, imao čak tri break šanse na Haaseov servis. Ipak, Haase je izdržao nalet i otišlo se u prvi tie-break.

U 13. igri, Haase je s dva mini breaka došao do velikog vodstva od 6:3, no Bautista vraća izgubljene servise i izjednačuje. Ipak, Haase još jednom oduzima prednost Bautisti i osvaja tie-break sa 9:7.

U drugom setu, ponovno je Bautista prvi oduzeo servis protivniku, no već u sljedećem gemu Haase je vratio izgubljeno. Niti ovoga puta igrači nisu uspjeli okončati set prije tie-breaka u kojem je ovoga puta Španjolac bio uspješniji. Poveo je sa 4:1 i do kraja dobrom igrom osvojio drugi set.

Treći set bio je samo preslika prethodna dva. Bautista dolazi do breaka, vodi s 4:1, no Haase se još jednom vraća i set odlazi u treći tie-break. U njemu ponovno Bautista bolje igra, vodi s 4:1 i rješava meč bez većih problema.

Drugi nositelj turnira i 12. igrač na svijetu, Juan-Martin Del Potro, uspješno je, nakon jednog sata i 46 minuta, svladao Davida Ferrera. Već u prvom gemu, Argentinac je oduzeo Ferreru servis. Španjolac vraća izgubljeno u šestom gemu, no Del Potru nije trebalo dugo da ponovno stekne prednost. Konačno, dobrim servisom, zaključio je set sa 6:4.

U drugom setu, Ferrer je u nekoliko navrata mogao doći do breaka. Na njegovu žalost, niti jednu od pet break šansi nije iskoristio. Del Potro je pak u onom ključnom, devetom gemu, iskoristio svoju priliku i drugi set također osvojio sa 6:4 plasiravši se tako u finale turnira.

ATP Auckland, polufinale:
Robin Haase (Nizozemska) - Roberto Bautista-Agut (Španjolska) 7:6(7) (3)6:7 (5)6:7
David Ferrer (Španjolska) - Juan-Martin Del Potro (Argentina) 4:6 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!