Tenis

WTA Sydney: Dvoboj Australki pripao Barty, Kerber rutinski do finala

Sportnet • petak, 12.01.2018.
WTA Sydney: Dvoboj Australki pripao Barty, Kerber rutinski do finala
Foto: EPA

Odlična tenisačica, Angelique Kerber, čeka na svoj trijumf na WTA turnirima (ne računajući US Open) još od travnja 2016. godine. S druge strane, Barty je svoj jedini turnir osvojila u Maleziji, u ožujku prošle godine...

PIŠE: Jan Šneler:

Nekad prvoj tenisačici svijeta i dvostrukoj osvajačici Grand slam naslova, Angelique Kerber trebalo je svega 75 minuta da svlada 100. na svijetu, Camilu Giorgi. Prvi set je protekao u rutinskoj predstavi Njemice koja ga je, dvaput uzimajući break, osvojila sa 6:2.

U drugom setu, Giorgi je napravila mali šok i uzevši servis Kerber, povela sa 3:0. Imala je Talijanka kod tog rezultata i 40:15 te priliku da povede sa 4:0. To kao da je naljutilo Njemicu, kojoj je bilo dosta poklona i odlučila je ubaciti u višu brzinu. Brzo je nanizala šest gemova i dobila set sa 6:3.

Svakako zanimljiviji je bio dvoboj dviju mladih Australki, Darije Gavrilove i Ashleigh Barty. Prvi set prošao je u potpunom rasulu. Ukupno su si tenisačice čak šest puta oduzimale servis. Tek su prva dva i šesti gem bili lišeni promjena. U tako kaotičnoj situaciji, Gavrilova je bila uspješnija te dobila prvi set sa 6:3.

Niti drugi set nije bio manje dinamičan. Ovoga puta, brojka breakova je smanjena na "samo" pet. Barty je povela sa 2:0 i oduzela i treći gem protivnici, imajući tako priliku otići na gotovo nedostižno vodstvo. Ipak, Gavrilova se vraća i smanjuje na 4:4. Međutim, u tom, kobnom devetom gemu, Barty ponovno radi break i slavi sa 6:4.

Treći set ipak je bio mirniji i u njemu je Barty bila puno bolja. Odmah na startu je oduzela servis Gavrilovoj te još jednom u sedmom gemu. Nije bilo više prilike za povratak, iako je Gavrilova imala 40:15 u posljednjem gemu. Barty se oduprla i osvojila ključni set sa 6:2.

WTA Sydney, polufinale:
Daria Gavrilova (Australija) - Ashleigh Barty (Australija) 6:3 4:6 2:6
Camila Giorgi (Italija) - Angelique Kerber (Njemačka) 2:6 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!