Tenis

Kvalifikant Medvedev i mladi De Minaur neočekivani finalisti Sydneyja

Sportnet • petak, 12.01.2018.
Kvalifikant Medvedev i mladi De Minaur neočekivani finalisti Sydneyja
Foto: EPA

Sjajna dva meča odigrali su Daniil Medvedev i Alex De Minaur i zasluženo će jedan od njih doći do prve ATP titule u karijeri...

PIŠE: Jan Šneler

Nakon izbacivanja dobrih tenisača u proteklim rundama i prolaska kroz dva kola kvalifikacija, ruski tenisač Daniil Medvedev u fantastičnoj predstavi izbacio je i favoriziranijeg Talijana Fabija Fogninija.

Prvi set prilično lako je dobio Fognini sa 6:2 nakon manje od pola sata igre. U tim trenucima, vjerojatno se očekivalo da rutinski riješi dvoboj u dva seta. Drugi set krenuo je u smjeru tih razmišljanja. Talijan je oduzeo servis protivniku i poveo sa 3:1. Ipak, Medvedev se vraća i u šestom gemu uzima servis Fogniniju.

Konačno, u posljednjem gemu seta, oduzima još jedan servis Talijanu i osvaja drugi set sa 6:4. Fognini je nakon toga pao u igri što se vidjelo već u drugom gemu. Medvedev je imao čak četiri break prilike u gemu koji je jako dugo trajao. Fognini se izvukao, no to je bilo sve od njega. Medvedev mu uzima servise u četvrtom i šestom gemu te konačno osvaja ključni set sa 6:1.

Veselja u Australiji svakako neće nedostajati s obzirom na plasman njihovog tenisača u finale turnira u Sydneyu. Nekad perspektivni junior, osvajač juniorskog Australian Opena u parovima 2016. godine i finalist juniorskog Wimbledona iste godine, danas je 167. tenisač Svijeta.

Alex De Minaur je u današnjem dvoboju pokazao istinsku klasu i pravo je veselje gledati mladog 18-godišnjaka da tako zrelo igra. Prvi set dobio je Benoit Paire sa 6:4 oduzevši servis De Minauru u devetom gemu. Ipak, umjesto da klone duhom, Australac je furiozno, u svega 25 minuta riješio pitanje pobjednika drugog seta i sa 6:1 odveo meč do trećeg seta.

U njemu De Minaur manirom iskusnog tenisača, čak tri puta oduzima servis protivniku pritom uspijevajući spasiti nekoliko break prilika koje je Paire imao. S ukupnim 4:6 6:1 6:1 dolazi do svog prvog ATP finala u karijeri.

ATP Sydney, polufinale:
Daniil Medvedev (Rusija) - Fabio Fognini (Italija) 2:6 6:4 6:1
Alex De Minaur (Australija) - Benoit Paire (Francuska) 4:6 6:1 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!