Rukomet

Kako su igrali: Stepančić briljirao, Duvnjakova ozljeda pokvarila raspoloženje

Branimir Korać • petak, 12.01.2018.
Kako su igrali: Stepančić briljirao, Duvnjakova ozljeda pokvarila raspoloženje
Foto: FaH

Hrvatska je odigrala odličnu utakmicu protiv Srbije, gledajući da je to prva utakmica i to uz ogroman psihološki pritisak, Hrvatska je bila i više nego dobra...

Dvoboj između Hrvatske i Srbije samo je potvrdio kako je razlika u kvaliteti između ove dvije reprezentacije prilična. Hrvatska je bila puno brža, prije svega modernija i pokazala je kako stoje stvari. Srbija s ovakvim nastupom teško može nešto više napraviti, Islanđani i Šveđani su također dinamični i brzi, a to je ono protiv čega Srbija ima priličnih problema. Čini se kako svi ti pripremni porazi nisu došli slučajno.

Hrvatska se dodatno napunila samopouzdanjem, pokazala je da može puno, jedino ostaje taj problem s Domagojem Duvnjakom koji je bacio sjenu na ovu veliku pobjedu.

Ivan Stevanović: "Stivi" je dobio 14 minuta i skupio dvije obrane. Ostao je na 25 posto obranjenih lopti, branio je već u završnici kada je Hrvatska već praktički osigurala pobjedu.

Mirko Alilović: Prema EHF-u igrač utakmice unatoč svega pet obrana. Očito su veliku ulogu u tom izboru imala ona dva sprinta s klupe kada je Hrvatska poslije igre bez vratara mogla primiti pogodak preko cijelog terena. U završnici prvog dijela solidan, očekujemo bolje u nastavku turnira.

Lovro Mihić: Odradio zadnjih sedam minuta, ušao vrlo željan igre, postigao dva pogotka i zaradio isključenje nakon čvršćeg prekršaja nad Nenadićem.

Domagoj Duvnjak: Na žalost čini se kako je za Duvnjaka Prvenstvo gotovo. Tri minute prije kraja otišao je mišić lista i Duvnjak je iznesen s parketa, a sve informacije nakon susreta prilično su pesimistične kada je u pitanju Duletov nastavak turnira. Neposredno prije ozljede postigao je dva lijepa pogotka i igrao važnu ulogu u obrani.

Luka Stepančić: Bez ikakve dvojbe najbolja utakmica Stepančića u dresu reprezentacije. U napadu je bio savršen sa šutom 6/6, ali osim toga odradio je i fantastičan posao u fazi obrane. Naš izbor za igrača utakmice.

Marko Kopljar: Pokraj ovako raspoloženog Stepančića, Kopljar je mogao odmarati najvećim dijelom susreta. Ušao u završnici, puknuo jednom prema golu i zabio, u obrani nije propuštao.

Igor Vori: Vori standardan, od njega smo dobili koliko smo i očekivali. Korisniji u fazi obrane gdje je vodio tešku bitku na crti, u napadu poput Kopljara, jedan pokušaj i jedan gol.

Jakov Gojun: Čovjek koji je u reprezentaciji zbog obrane i svoj posao odradio je vrlo dobro. Nitko se kraj njega nije naigrao. Čvrst, pokretljiv i pravovremen.

Zlatko Horvat: Ušao umjesto Čupića u zadnjih 20 minuta i dokrajčio Srbiju. Četiri pogotka bez ijednog promašaja te samo potvrdio kako on i Čupić mogu ravnopravno dijeliti minutažu.

Igor Karačić: Dosta radio, ovaj put nije bilo previše njegovih prolaza jedan na jedan, ali prilagodio se momčadi i odigrao dobru utakmicu.

Stipe Mandalinić: Dobio samo zadnje dvije i pol minute i stigao postići jedan pogodak. Ozljedom Duvnjaka vjerojatno će i njegova minutaža značajno narasti.

Manuel Štrlek: Već je dobro poznato kako Štrlek svoje najbolje utakmice igra u dresu reprezentacije, ponovno je bio nezadrživ u kontri, još jedan sjajan nastup lijevog krila.

Ivan Čupić: Nije imao toliko lopti kao Štrlek, njega su Srbi bolje zatvarali, izveo dva sedmerca i oba zabio. U obrani preko njega nisu padali golovi.

Željko Musa: Možda se to ne vidi, ali Musa je odigrao još jednu fantastičnu utakmicu u obrambenoj fazi. U Njemačkoj ga smatraju jednim od najboljih obrambenih igrača Bundeslige, ovdje se dobro vidjelo zašto je tako.

Marko Mamić: Igrao malo, dobio tek šest minuta, slično kao i kod Mandalinića, minutaža bi mogla i njemu porasti.

Luka Cindrić: Nije bilo potrebe za nekim posebnim trošenjem, odigrao je tek 20 minuta, a i u tih 20 minuta bio je nerješiva zagonetka za obranu Srbije. Četiri od četiri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!