Rukomet

Cvetković: "Rezultat možda previsok, nedostajale su nam obrane vratara"

Branimir Korać • petak, 12.01.2018.
Cvetković: "Rezultat možda previsok, nedostajale su nam obrane vratara"
Foto: FaH

U reprezentaciji Srbije očekivano je vladalo razočaranje nakon teškog poraza od Hrvatske, a izbornik Jovica Cvetković tvrdi kako su se pripremali i za ovakav ishod...

Prvih 25 minuta Srbija se još rezultatski držala, a nakon toga u potpunosti potonula. Završne minute prvog poluvremena psihološki su uništile Srbiju, Hrvatska je tu stvorila razliku i u nastavku susreta rutinski je održala i na kraju povećala.

"Čestitam Hrvatskoj na pobjedi, publici, ali i mojoj ekipi na angažmanu. Pokušali smo parirati Hrvatskoj, bilo je dobro nekih 20 minuta, odigrali smo korektno, ali imali smo problem jer su naši golmani imali malo obrana. Znamo koliko su golmani bitni u rukometu, ali oni su mladi, sve je to rukomet. Moramo gledati prema naprijed", rekao je Jovica Cvetković, a prenosi Tanjug.

Cvetković smatra kako atmosfera nije utjecala na njegove igrače, a tvrdi i kako ovaj rezultat neće uništiti momčad jer su se i za takav scenarij pripremili.

"Pripremili smo se i za ovakav rezultat, pobjeda ili poraz ne smiju na nas utjecati. Izgubili smo, naravno da je ljepše pobjeđivati, ali prihvaćamo poraz i moramo ovu utakmicu zaboraviti. Igrači nemaju razlog mijenjati raspoloženje, okrećemo se sljedećem susretu. Moji igrači su navikli igrati u takvoj atmosferi u klubovima. Bila je prava muška utakmica, a rezultat je možda i previsok s obzirom na sve što se događalo."

Nemanja Zelenović hvalio je Hrvatsku, ali i istaknuo da očekuje bolju Srbiju u budućnosti.

"Hrvatska je bila odlična, prvih 25 minuta mi smo im dobro parirali, a poslije nismo pružili igru kakva se od nas očekuje. Imamo kvalitetu i vjerujem da ćemo biti bolji u sljedećoj utakmici."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.01.2018. u 10:38
    sta je tom jovici cvetkovicu? rezultat je premali, razlika bi trebala biti oko 15 golova. sve ispod 15 je nerealno malo.
    Obrisan korisnik