Rukomet

Jeppsson: "I dalje mislim da smo bolji od Islanda", Palmarsson: "U prvom dijelu 95 posto napada bilo je uspješno"

Branimir Korać • subota, 13.01.2018.
Jeppsson: "I dalje mislim da smo bolji od Islanda", Palmarsson: "U prvom dijelu 95 posto napada bilo je uspješno"
Foto: FaH

Odličan posao na startu Prvenstva odradili su Islanđani koji su iznenadili Švedsku i upisali lijepu pobjedu 26:24. Šveđani čestitaju Islandu, ali i dalje misle da su bolji...

Šveđani nisu očekivali poraz, barem ne na ovaj način. Odigrali su Islanđani sjajnu utakmicu, a mladi bek Švedske Simon Jeppsson bio je vrlo razočaran što je njegova reprezentacija pala u islandsku zamku.

"Teško je izgubiti ovako na startu, ali nova utakmica je već za dva dana i ne bi bila dobra ideja da po povratku u hotel odemo na spavanje sa žaljenjem samih sebe. I dalje smatram da smo bolja momčad od Islanda na papiru i na pripremnom susretu protiv Mađarske pronašli smo našu igru i brzinu, ali nas je danas protivnik navukao na igru koja njemu odgovara. Tek kada se smiri ovaj adrenalin možemo sjesti i popričati o tome što je točno i kada pošlo po zlu."

Švedski izbornik Kristjan Andresson vjeruje da će njegovi igrači u nedjelju bolje reagirati protiv Srbije.

"Zaradili smo danas važnu lekciju i stekli sliku o tome kako kao momčad reagiramo u trenucima kada smo u problemima. Ovo nam treba biti škola kako bismo se u nedjelju bolje posložili i pružili igru koja se od nas očekuje."

Aron Palmarsson odigrao je odličnu utakmicu i bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu Islanda.

"Ova pobjeda je početak kojem smo se nadali. U prvom dijelu 95 posto naših akcija završavalo je uspjehom i držim da smo igrali zaista odlično. Bili smo jako dobro pripremljeni za švedsku igru i u tom prvom dijelu protivnik u oba smjera nije imao baš nikakve šanse. Što se nastavka tiče, ne znam da li razlog leži u našem nedostatku koncentracije ili pak prevelikoj opuštenosti nakon visokog vodstva. U tom smo dijelu radili greške iz kojih sada moramo nešto i naučiti. Danas smo pokazali da smo kvalitetna momčad kada igramo našu obranu. Na dobar dan možemo postići velike stvari."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!