Euro 2018., skupina C, 1. kolo, 13.01.2018, 17:15 h
Njemačka
Njemačka 32:19 Crna Gora

Njemačka s pola snage pregazila Crnu Goru, raspoloženi Gensheimer i Wolff

Sportnet • subota, 13.01.2018.
Njemačka s pola snage pregazila Crnu Goru, raspoloženi Gensheimer i Wolff
Foto: FaH

Njemačka je rutinskom pobjedom protiv Crne Gore otvorila nastup na Europskom prvenstvu. Branitelj naslova slavio je s glatkih 32:19 i tako potvrdo status jednog od glavnih favorita za zlato...

Oslabljeni Crnogorci bez Borozana i Simića bili su lagan plijen za Njemačku. Puno kvalitetniji Nijemci potvrdili su klasu, lakoćom su dominirali susretom i na kraju zasluženo slavili.

Deset minuta sredinom prvog dijela trebalo je Njemačkoj da s dva pogotka prednosti ode na visokih 13:3, a da pritom energetski nije iskoristila niti pola od svojih mogućnosti.

Pri 11:3 crnogorski je izbornik zatražio minutu odmora, u tom trenutku Đukićeva je momčad bila bezidejna u napadu, s puno pogrešaka u predaji lopte dok je u obrani nedostajalo bilo kakve agresivnosti.

U crnogorskom dresu jedini u tom prvom dijelu koji je imao kakav takav uspjeh protiv raspoloženog Wolffa bio je Lipovina s četiri od devet ukupno postignutih pogodaka. S druge strane njemačke je napade do odlaska na odmor predvodio kapetan Gensheimer s pet zgoditaka.

S dva igrača manje Njemačka u desetoj minuti drugog poluvremena stiže do +12, Wolff također upisuje dvanaestu obranu i sve do kraja bio je tek rutiniran završetak posla za izabranike Christiana Prokopa.

Njemački se stroj zaustavio na 32:19, vratar Wolff skupio je 12 obrana, preuzeo titulu igrača utakmice, ali je i dvoboj završio na klupi s ledom na ozlijeđenom stopalu i to ostaje jedina briga za Prokopa nakon otvaranja Europskog prvenstva. S druge strane, Crnu Goru čeka puno rada u iduća dva dana uoči dvoboja s Makedonijom.

Kapetan favorita skupine Uwe Gensheimer u ovu je pobjedu ugradio devet pogodaka, dok je pet pogodaka iz jednako toliko pokušaja postigao Paul Drux. Vladan Lipovina, autor sedam crnogorskih golova nije mogao sam protiv ovako jakog protivnika, a sigurno je da će Crna Gora u nastavku natjecanja trebati i veću pomoć na golu; Mijatović i Mijušković zajedno su obranili devet protivničkih šuteva.

Euro 2018., skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Njemačka32:19Crna Gora
Sjeverna Makedonija25:24Slovenija
1Sjeverna Makedonija 379:77+25
2Njemačka 382:69+134
3Slovenija 377:69+83
4Crna Gora 366:89-230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!