Rukomet

Kavtičnik: "Previše naših pogrešaka i puno izgubljene energije", Vujović: "Dva čovjeka odlučila o svemu"

Sportnet • nedjelja, 14.01.2018.
Kavtičnik: "Previše naših pogrešaka i puno izgubljene energije", Vujović: "Dva čovjeka odlučila o svemu"
Foto: FaH

Jedina do kraja neizvjesna utakmica drugog dana Europskog rukometnog prvenstva bila je ona Skupine C između Slovenije i Makedonije. Izabranici Raula Gonzalesa slavili su s minimalnih 25:24...

Najefikasniji u redovima pobjedničkog sastava bio je Dejan Manaskov koji je po završetku dvoboja izrazio zadovoljstvo obavljenim poslom, a posebno igrom u nastavku susreta.

"Vrlo teška utakmica za nas protiv Slovenije s kojom nemamo dobar omjer. Nemamo mnogo pobjeda na našoj strani, a ovo su vrlo važna dva boda za naš put na Prvenstvu. Uvijek je teško igrati u otvarajućoj utakmici, pritisak je bio velik. Nismo u susret ušli kako smo željeli, propustili smo dosta prilika u napadu, ali je nastavak bio bolji i zaslužili smo ovo slavlje."

S druge strane, slovenskim reprezentativcima ostaje gorak okus nakon ovog minimalnog poraza u kojem su, kako je apostrofirao Vid Kavtičnik, potrošili veliku količinu energije.

"Razočarani smo nakon ovog ogleda s Makedonijom. Razočarani jer smo napravili previše pogrešaka i pritom izgubili mnogo energije. Utakmica je bila zaista teška, ali želim zahvaliti navijačima što su nas bodrili čitavim njenim dijelom. U ponedjeljak nas čeka novi izazov i dat ćemo sve od sebe da upišemo prve bodove."

Izbornik Slovenije Veselin Vujović u svom se prvom komentaru nakon upisanog poraza za slovenske medije osvrnuo na rumunjski sudački par.

"Zbog čega nas toliko ljudi iz Slovenije dolazi gledati? Zbog čega oni navijaju, zbog čega se mi pripremamo? Zbog čega toliko analiza, svega, da na kraju dva čovjeka odluče o svemu? Rekavši to ne izvlačimo se od činjenice da danas nismo igrali dobro, ali imali smo priliku otići na četiri, pet pogodaka razlike, nakon toga bi sve bilo drugačije, ali sudački je par u tim trenucima donosio neke nerazumljive odluke. Toga nema nigdje na svijetu."

Euro 2018., skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Njemačka32:19Crna Gora
Sjeverna Makedonija25:24Slovenija
1Sjeverna Makedonija 379:77+25
2Njemačka 382:69+134
3Slovenija 377:69+83
4Crna Gora 366:89-230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ivos14.01.2018. u 18:43
    Ne pricaj gluposti!
    ivos