Rukomet

Ribera: "Imamo jakih 6-0, ali posložili smo i druge obrambene kombinacije"

Sportnet • nedjelja, 14.01.2018.
Ribera: "Imamo jakih 6-0, ali posložili smo i druge obrambene kombinacije"
Foto: FaH

Poput Danske i Njemačke i izabrana vrsta Španjolske upisala je uvjerljivo slavlje na otvaranju Europskog prvenstva. S 32:15 arhivirala je neuvjerljive Čehe...

"Naravno da smo sretni zbog pobjede na otvaranju. Znali smo da smo favoriti, ali smo znali i da trebamo ovu pobjedu ako želimo vidjeti drugi krug natjecanja. Dokazali smo sebi da možemo pobjeđivati", prokomentirao je Joan Canellas, dok se izbornik Jordi Ribera za španjolske medije osvrnuo na obrambenu fazu igre njegove momčadi:

"Da, istina je da nisam baš očekivao ovakav lak debi u prvenstvo zbog toga što su te prve utakmice velikih natjecanja uvijek komplicirane. Ovo je samo jedan od mnogih koraka, čekaju nas dvije jako izazovne utakmice protiv Mađarske i Danske. Zadovoljan sam jako dobrom obrambenom predstavom u prvom dijelu, 6-0 nam je jaka, a posložili smo igru i za druge kombinacije."

Vratar Češke Tomaš Mrkva, kao i ostatak njegovih suigrača, nije imao svoj dan.

"Očigledno ovo nije naša najbolja igra. Bili smo neprepoznatljivi protiv Španjolske i sigurno je da smo željeli igrati bolje. Znamo da imamo jednu od najtežih skupina na čitavom Prvenstvu, ali se i dalje nadamo prezentaciji naših mogućnosti na pravi način."

Euro 2018., skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Španjolska32:15Češka
Danska32:25Mađarska
1Španjolska 381:65+164
2Danska 384:75+94
3Češka 376:86-104
4Mađarska 377:92-150

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!