Košarka

VIDEO: Šarić se probudio u drugom poluvremenu i pogodio ključnu tricu za prekid neugodnog niza protiv Raptorsa

Dario Dodić • ponedjeljak, 15.01.2018.
VIDEO: Šarić se probudio u drugom poluvremenu i pogodio ključnu tricu za prekid neugodnog niza protiv Raptorsa
Foto: Marin Sušić

Philadelphia 76ersi napokon su stigli do pobjede protiv Toronto Raptorsa. U svojoj su dvorani na krilima sjajnog Joela Embiida stigli do pobjede 117:111. Nakon slabog prvog poluvremena igru je u nastavku značajno popravio Dario Šarić...

Posljednjeg dana glasovanja za NBA All-Star ekipe Philadelphia 76ersi krenuli su u agresivnu kampanju prikupljanja glasova za dvojicu svojih kandidata, Joela Embiida i Bena Simmonsa. Sixerse je čekala teška utakmica protiv Toronto Raptorsa protiv kojih imaju vrlo negativan skor u posljednje vrijeme, a upravo su Embiid i Simmons povukli na početku i kreirali ranu prednost Sixersa.

Tražili su Raptorsi petu uzastopnu pobjedu protiv 76ersa, odnosno čak 19. u posljednjih 20 utakmica, ali domaćini su u Philadelphiji puno bolje otvorili utakmicu. Embiid i Simmons su kombinirali prvih 20 koševa Sixersa, za prednost od šest poena. Jedini koji je uz njih okušao šut bio je Dario Šarić. Nije Darija išao šut, imao je i problema s Ibakom u obrani. Nakon tri promašaja otišao je na klupu.

Stao je Simmons, a nije pomogla niti činjenica kako je brzo došao u probleme s osobnim pogreškama. Ipak, sjajno su reagirali igrači s klupe Sixersa, domaćini četvrtinu zatvaraju s +9.

Posebno je dobar bio T.J. McConnell, odradio je odličan posao na DeRozanu i ostvario najbolji učinak karijere kad su u pitanju poeni. U drugoj su četvrtini došli domaćini i do +16, ali Raptorsi smanjuju na deset, na odmor se odlazi s prednošću Sixersa 59:49, Dario je poluvrijeme završio šutom 1/8 iz igre.

Uraganski su u drugo poluvrijeme ušli domaći igrači, stigli su do 21 koša razlike u nekoliko navrata, ali kako to već ove sezone biva s mladim Sixersima koji su još uvijek u "Procesu", još su jednom ispustili veliku prednost. Raptorsi su se vratili na samo jedan koš zaostatka, DeRozan je pogodio za 102:101, izgledalo je da se domaćima sprema još jedan poraz nakon velikog vodstva.

U pravom trenutku proradio je Simmons, pogađa dvicu, a zatim vuče kontru i asistira Šariću koji u ključnom trenutku pogađa prvu tricu. Sixersi odlaze na plus šest dvije minute prije kraja. U nervoznoj završnici Simmons je zaradio isključenje, kao i Lowry kod Raptorsa, dok je Dario izdržao do kraja s pet osobnih pogrešaka. U igri slobodnih bacanja sigurni su bili Embiid i Šarić, Sixersi dolaze do pete pobjede u posljednjih šest utakmica, završilo je 117:111.

Embiid je kandidaturu za All-Star utakmicu istaknuo s 34 poena i 11 skokova, McConnell je utakmicu karijere završio s 18 koševa i osam asistencija. Dobar je bio i JJ Redick, prikupio je 15 poena prije nego je zbog ozljede morao napustiti igru. Simmons je dodao 12 poena, a Covington i Šarić po 11. Dario je odigrao dobru rolu u obrani, a i popravio je igru u napadu u drugom dijelu i još jednom završio s dvoznamenkastim učinkom. Šutirao je 4/4 za 1, 2/5 za 2 i 1/5 za 3 poena, dodao je sedam skokova, asistenciju, ukradenu loptu i blokadu.

Najbolji kod Raptorsa bio je DeRozan s 24 poena, 20 je s klupe dodao Delon Wright, na 13 se zaustavio Lowry.

NBA, rezultati:
Philadelphia - Toronto 117:111

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!