Košarka

Eurokup: Gran Canaria zaledila Galatasaray na -22, Reggiana iznenadila Uniks

Sportnet • srijeda, 17.01.2018.
Eurokup: Gran Canaria zaledila Galatasaray na -22, Reggiana iznenadila Uniks

Iako je Uniks ušao u utakmicu s dvije pobjede u prva dva kola Top 16 faze Eurokupa, na svom terenu iznenađujuće ga je porazila Reggiana sa 71:69…

PIŠE: Jan Šneler

Veliko iznenađenje priredila je Reggiana na gostovanju u Rusiji. Izvrsno su otvorili gosti utakmicu te poveli u prvoj četvrtini s 21:11. Imali su Talijani vodstvo i u drugoj četvrtini, no Uniks se serijom 14:2 vraća i dolazi do vodstva. Vodstvo ipak nije dugo trajalo te je Reggiana otišla na odmor s minimalnim vodstvom.

Kada se činilo da Uniks vodstvom 49:42 stječe kontrolu nad utakmicom, Reggiana je izdržala nalet i vratila rezultatski minus. Na kraju, gosti su došli i do vodstva i završili četvrtinu s vodstvom 55:52. Posljednja četvrtina pružila je dosta uzbuđenja. Reggiana je imala veliku prednost 64:57 i činilo se da domaći gube polako korak za gostima.

Ipak ponovno preokret i Uniks u posljednjim trenucima dolazi do 69:68. Ipak Amedeo Della Valle s dva bacanja i bivši igrač Cedevite James White s jednim pogođenim bacanjem doveli su Reggianu do iznimno vrijedne pobjede. Kod domaćih, Jamar Smith je zabio 15 koševa, dok je za goste upravo White bio najbolji sa 16 poena.

Kako se i očekivalo, Galatasaray nije pružio prevelik otpor protiv Gran Canarije. Već u prvoj četvrtini gosti su došli do opipljivog vodstva koje su još više povećali tijekom drugih deset minuta. Najveću prednost u drugoj četvrtini imali su kod rezultata 51:36 a na odmor se otišlo sa 57:42 za Gran Canariju.

U nastavku je bilo jasno da Galatasaray nema prevelike šanse jer je Gran Canaria odlično odigrala prvi dio utakmice. Ipak, Turci su uspjeli približiti se i u zadnjih 10 minuta se ušlo sa svega šest golova prednosti za goste. No tu je Galatasaray i stao. Gran Canaria nije ništa htjela riskirati te je izvrsnom napadačkom igrom slavila na kraju s velikih 108:86.

Kod gostiju Dennis Seeley je bio najbolji sa 19 koševa, dok je u redovima Galatasaraya DaJuan Summers dodao 21 poen.

Eurokup, Top 16, 3. kolo:
Uniks – Reggiana 69:71
Galatasaray – Gran Canaria 86:108

FOTO - Uniks

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!