Tenis

Petra Martić izbacila Rumunjku Begu, Fett propustila dvije meč lopte i veliku priliku protiv Wozniacki

Branimir Korać • srijeda, 17.01.2018.
Petra Martić izbacila Rumunjku Begu, Fett propustila dvije meč lopte i veliku priliku protiv Wozniacki
Foto: EPA

Polovičan učinak hrvatskih tenisačica u drugom kolu Australian Opena, a lako je mogao biti i stopostotan. Petra Martić prošla je u treće kolo, a Jana Fett imala je pobjedu protiv Caroline Wozniacki u rukama, ali nije uspjela završiti posao...

Jana Fett bila je pred vratima najveće pobjede u karijeri. Imala je protiv Caroline Wozniacki u trećem setu 5:1 i 40:15, dvije meč lopte, ali nije dovršila posao. Wozniacki se provukla, napravila veliki preokret i izvukla pobjedu.

Unatoč porazu Fett može biti zadovoljna jer je pokazala kako može igrati na visokoj razini. Wozniacki je ove godine već igrala u finalu turnira u Aucklandu, u Melbourne je doputovala u dobroj formi, ali Fett ju je dovela pred vrata poraza.

Hrvatska tenisačica uzela je prvi set sa 6:3 da bi Wozniacki odgovorila u drugom, no Fett je u trećem zaigrala ponovno sjajno i došla u dobitnu situaciju.

Petra Martić bila je sretnija od Jane Fett i dovršila je posao protiv Irine Camelije Begu. Dva sata trebalo je za slomiti otpor Rumunjke, ali Martić je uspjela.

Prvi set uzela je sa 6:4 da bi u drugom setu dva puta bila u breaku zaostatka, spasila i tri set lopte te na kraju ipak u tie-breaku odnijela pobjedu sa 7:3.

Ždrijebom Petra može biti zadovoljna, treće kolo donosi joj Tajlanđanku Luksiku Kumkhum koja je iznenadila Belindu Benčić.

Australian Open, drugo kolo:
Caroline Wozniacki (Danska, 2) - Jana Fett (Hrvatska) 3:6, 6:2, 7:5
Petra Martić (Hrvatska) - Irina Begu (Rumunjska) 6:4, 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Tko Gdje17.01.2018. u 11:59
    Šteta ali Jana je odlična igračica.
    Tko Gdje