Tenis

Čilić rutinski svladao Portugalca, Karlović nakon više od četiri i pol sata do trećeg kola

Branimir Korać • srijeda, 17.01.2018.
Čilić rutinski svladao Portugalca, Karlović nakon više od četiri i pol sata do trećeg kola
Foto: EPA

Marin Čilić i Ivo Karlović prošli su u treće kolo Australian Opena. I dok je Čilić glatko u tri seta svladao Portugalca Joaa Sousu, Karlović je više od četiri i pol sata potrošio na pobjedu protiv Yuichija Sugite...

Pravu dramu donio je dvoboj između Ive Karlovića i Yuichija Sugite, ali hrvatski veteran na kraju je odnio pobjedu s 12:10 u petom setu.

Meč je potrajao više od četiri i pol sata, a Karlović je pogodio 53 as servisa i imao 110 winnera na putu do pobjede. Na startu petog seta izvlačio se iz krizne situacije, a nakon što je spasio tri break lopte, do kraja meča rutinski je držao svoj servis i breakom kod 10:10 stekao ključnu prednost.

Prvi set Karlović je dobio u tie-breaku nakon što je spasio dvije set lopte u 12. gemu, u tie-breaku je odlično servirao i sa 7:3 stigao do prednosti. Identična situacija, samo zamijenjene uloge u drugom setu, tu je Karlović imao 15:40 kod 6:5, nije to iskoristio i Sugita je sa 7:3 uzeo tie-break.

U trećem i četvrtom setu presudio je po jedan break u završnici, u trećem je Karlović bio bolji sa 7:5, a u četvrtom Sugita sa 6:4 te je odluka pala u petom setu.

Tu je Sugita u drugom gemu imao 15:40 i ukupno četiri break lopte, Karlović se izvukao i onda kod 10:10 napokon on došao do prilike za break, iskoristio ju je te lakoćom na svom servisu potvrdio pobjedu.

U trećem kolu za protivnika će imati Andreasa Seppija koji je u tri seta bio bolji od Yoshihita Nishioke. U posljednjem međusobnom dvoboju prije dvije i pol godine Karlović je u Beču bio bolji sa 7:6, 6:3.

Marin Čilić odigrao je svoj najbolji meč ove sezone protiv Joaa Souse, na servisu je bio briljantan i lakoćom je stigao do pobjede u tri seta.

Sousa je u cijelom meču uhvatio samo pet poena na reternu, Čilić je odservirao 20 as servisa, protivniku nije dopustio niti da pomisli na break loptu dok je s druge strane vrlo često radio pritisak na servis Portugalca.

Nakon dominantnog nastupa, Čilić može biti zadovoljan, a u trećem kolu igrat će protiv Ryana Harrisona, Amerikanca koji je u tri seta izbacio Pabla Cuevasa. Čilić i Harrison susreli su se prošle godine dva puta i u oba meča slavio je Marin.

Australian Open, drugo kolo:
Ivo Karlović (Hrvatska) - Yuichi Sugita (Japan) 7:6(3), 6:7(3), 7:5, 4:6, 12:10
Marin Čilić (Hrvatska, 6) - Joao Sousa (Portugal) 6:1, 7:5, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vlacng17.01.2018. u 11:06
    Doktore legendoo!
    vlacng