Tenis

Donna Vekić i Mirjana Lučić-Baroni upotpunile dobar start hrvatskih predstavnika u Melbourneu

Branimir Korać • utorak, 16.01.2018.
Donna Vekić i Mirjana Lučić-Baroni upotpunile dobar start hrvatskih predstavnika u Melbourneu
Foto: EPA

Donna Vekić i Mirjana Lučić-Baroni prošle su u drugo kolo Australian Opena. Prvo dana kod tenisačica drugo kolo su izborile Petra Martić i Jana Fett dok su kod tenisača bili uspješni Marin Čilić i Ivo Karlović...

Borna Ćorić jedini je hrvatski predstavnik koji nije uspio proći u drugo kolo Australian Opena, a noćas su Mirjana Lučić-Baroni i Donna Vekić upotpunili stopostotni učinak tenisačica.

Vekić je krenula protiv 96. igračice svijeta Nao Hibino i svladala ju je u dva seta sa 7:5, 6:3. Za pobjedu je trebala nešto više od sat i 45 minuta, nije imala jednostavan posao, ali je ipak slavila.

Hibino je tijekom meča imala pet break prilika i svih pet propustila je realizirati, a s druge strane Vekić je iskoristila tri od 11 break lopti.

Prvi set dobila je breakom kod 5:5 nakon čega se dosta namučila na servisu za set, spasila tri break lopte i realizirala tek treću set loptu. U drugom setu bila je uvjerljivija, break na početku i break na kraju bili su dovoljni uz uvjerljiv nastup na svom servisu tijekom cijelog seta.

Drugo kolo Donni donosi 1. nositeljicu Angelique Kerber s kojom je Donna igrala prošle godine u Torontu i izgubila sa 6:4, 7:6. Kerber u dobroj formi ulazi u turnir, prošli tjedan osvojila je turnir u Sydneyju.

Pobjedu je upisala i Lučić-Baroni koja je nakon velike borbe svladala Shelby Rogers. Ovo joj je treća pobjeda protiv Rogers u zadnjih godinu dana.

U prvom setu Lučić-Baroni se dva puta vraćala iz breaka zaostatka, spasila u 13. igri set loptu, ali ipak s 8:6 dobila tie-break. I u drugom setu Lučić-Baroni dva puta se vratila iz breaka zaostatka prije nego je stigla do prve dvije meč lopte. Nije ih iskoristila, Rogers je napravila preokret i uzela drugi set sa 7:5. U trećem setu nije bilo dvojbe, Lučić-Baroni odmah je pobjegla na 4:0 i mirno privela meč kraju.

Ona će u drugom kolu igrati protiv Bjeloruskinje Aliaksandre Sasnovič koju je svladala u posljednja dva meča u New Havenu prije godinu i pol te Torontu prije dvije i pol godine.

Australian Open, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Nao Hibino (Japan) 7:5, 6:2
Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska) - Shelby Rogers (SAD) 7:6(6), 5:7, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Tko Gdje17.01.2018. u 06:33
    Šteta za Fett.
    Tko Gdje