Tenis

Trojica Hrvata i Donna Vekić u drugom kolu konkurencije parova

Branimir Korać • srijeda, 17.01.2018.
Trojica Hrvata i Donna Vekić u drugom kolu konkurencije parova
Foto: FaH

Trojica od četvorice Hrvata u muškoj konkurenciji u parovima uspjeli su proći u drugo kolo, a kod tenisačica to je pošlo za rukom samo Donni Vekić. Najuvjerljiviji bio je Nikola Mektić s Austrijancem Peyom...

Mate Pavić u paru s Oliverom Marachom nastavio je nizati pobjede u 2018. godini. Na prva dva turnira u godini otišli su do kraja, a s pobjedama su nastavili i u Melbourneu. Prvo kolo donijelo im je jednostavan posao, igrali su protiv Federica Delbonisa i Victora Estrelle te slavili s glatkih 6:1, 6:4.

I u drugo kolo Marach i Pavić ući će kao favoriti, a igrat će protiv Wesleyja Koolhofa i Artema Sitaka koji su također u dva seta slavili u prvom kolu i to protiv Petera Gojowczyka i Floriana Mayera.

Teži posao imali su Robert Lindstedt i Franko Škugor, ali uspjeli su svladati češku kombinaciju Roman Jebavy i Jiri Vesely. Slavili su s dva puta po 7:5 i tako također prošli u drugo kolo. Protivnika će saznati večeras.

Drugo kolo nije uspio dohvatiti Ivan Dodig koji od početka godine nastupa s Fernandom Verdascom. Oni su krenuli protiv dobre američke kombinacije Johnson/Querrey i upisali su poraz u dva seta.

Uspješan je bio Nikola Mektić s Austrijancem Peyom, oni su bili vrlo uvjerljivi protiv Francuza Benneteaua i Eysserica. Benneteau je odličan igrač u konkurenciji parova i pobjeda 6:3, 6:0 dosta je zvučna. Drugo kolo donosi im 11. nositelje Cabala i Faraha.

Kod tenisačica razočarale su Nao Hibino i Darija Jurak koje su neočekivano poražene od Australki Moore i Perez. Domaće igračice slavile su dosta glatko s dva puta po 6:4.

Donna Vekić igrat će u drugom kolu i to nakon samo 30 minuta provedenih na terenu. Friedsam i Van Uytvanck predale su meč Donni i Kristyni Pliškovoj kod zaostatka 5:0 u prvom setu. Izgledne protivnice hrvatsko-češkoj kombinaciji u drugom kolu su sedme nositeljice Kiki Bertens i Johanna Larsson.

Od turnira se oprostila Mirjana Lučić-Baroni, barem u konkurenciji parova, porazom od desetih nositeljica Rumunjki Begu i Niculescu.

Muški parovi, prvo kolo:
Oliver Marach/Mate Pavić (Austrija/Hrvatska, 7) - Federico Delbonis/Victor Estrella (Argentina/Dominikanska Republika) 6:1, 6:4
Robert Lindstedt/Franko Škugor (Švedska/Hrvatska) - Roman Jebavy/Jiri Vesely (Češka/Češka) 7:5, 7:5
Steve Johnson/Sam Querrey (SAD/SAD) - Ivan Dodig/Fernando Verdasco (Hrvatska/Španjolska, 14) 6:4, 6:3
Nikola Mektić/Alexander Peya (Hrvatska/Austrija) - Julien Benneteau/Jonathan Eysseric (Francuska/Francuska) 6:3, 6:0

Ženski parovi, prvo kolo:
Jessica Moore/Ellen Perez (Australija/Australija, WC) - Nao Hibino/Darija Jurak (Japan/Hrvatska) 6:4, 6:4
Kristyna Pliškova/Donna Vekić (Češka/Hrvatska) - Anna-Lena Friedsam/Alison van Uytvanck (Njemačka/Belgija) 5:0 predaja
Irina Begu/Monica Niculescu (Rumunjska/Rumunjska, 10) - Mirjana Lučić-Baroni/Andrea Petković (Hrvatska/Njemačka) 6:7(6), 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!