Tenis

Vekić i Lučić-Baroni glatkim porazima ostale bez trećeg kola

Slavko Boldin • četvrtak, 18.01.2018.
Vekić i Lučić-Baroni glatkim porazima ostale bez trećeg kola
Foto: FaH

Petra Martić ostaje jedina hrvatska predstavnica u trećem kolu Australian Opena, ako ne računamo Bernardu Peru, Zadranku pod američkom zastavom, koja je iznenađujuće u drugom kolu pobijedila Britanku Johannu Kontu...

Mirjana Lučić-Baroni nije uspjela pružiti ozbiljniji otpor Bjeloruskinji Aleksandri Sasnovič. Naša se veteranka od svibnja prošle godine muči s ozljedom ramena, koju još uvijek nije uspjela zaliječiti. U takvom stanju, Mirjana nije uspjela pronaći ritam u svojoj igri i Sasnovič je bez problema slavila sa 6:3 i 6:1.

Svoj dan nije imala niti Donna Vekić, koja je poražena od Angelique Kerber, Njemice koja ponovno igra u sjajnoj formi te je ove godine još uvijek neporažena. Obje su počele susret na visokom nivou. Kerber je uspjela prva napraviti break za 4:1, no Donna je poravnala na 4:4.

Baš kada se činilo da bismo mogli gledati neizvjesnu završnicu, Vekić je poklonila gem, a time i set svojoj protivnici. U drugom setu Osječanka je napravila previše pogrešaka pa ju je Kerber, koja danas slavi 30. rođendan, s prvog Grand Slama sezone otpratila sa 6:4 i 6:1.

U trećem kolu Australian Opena imat ćemo tri predstavnika. Marin Čilić ide na Amerikanca Ryana Harrisona, dok Ivo Karlović očekuje dvoboj protiv Talijana Andreasa Seppija. Petra Martić za osminu finala borit će se protiv Luksike Kumkhum, koja na ovom turniru, računajući i kvalifikacije, još nije izgubila niti set, a najimpresivnija bila je pobjeda u drugom kolu protiv Belinde Benčić sa 6:3 i 6:1.

Australian Open, 2. kolo:
Mirjana Lučić-Baroni (HRV/28) - Aleksandra Sasnovič (BJE) 3:6, 1:6
Donna Vekić (HRV) - Angelique Kerber (NJE/21) 4:6, 1:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!