Košarka

VIDEO: Vrlo dobri Šarić slavio protiv lidera Istoka, dobar nastup i Hezonje protiv Cavsa

Branimir Korać • petak, 19.01.2018.
VIDEO: Vrlo dobri Šarić slavio protiv lidera Istoka, dobar nastup i Hezonje protiv Cavsa
Foto: EPA

Trojica Hrvata noćas su bili u akciji, a samo je Dario Šarić stigao do pobjede. On je s Philadelphijom slavio protiv Bostona dok su poraze kod Cavsa i Blazersa upisali Hezonja i Bogdanović...

Boston bez Kyrieja Irvinga upisao je poraz na svom parketu od Philadelphije 89:80. Celticsi nisu pronalazili rješenje za Joela Embiida koji je pokazao zašto ide na All-Star vikend, dominirao je susretom i stvarao velike probleme domaćinu.

I ovaj put Philadelphia je imala visoku prednost, Boston zaprijetio povratkom, ali za razliku od onog dvoboja u Londonu gdje je iz minusa od 22 poena došao do pobjede, ovdje je Philadelphia vodi 21 razlike, ali ovaj put nije prosula svu prednost.

"Znali smo da nas čeka protivnik kao u Londonu, da neće biti neki iznenađenja. Međutim bili smo čvrsti, prošli put uspjeli su se vratiti zato što su oni u tom susretu zaigrali čvršće. Ovaj put mi smo bili ti i to nam je donijelo pobjedu", kaže Embiid.

Centar Philadelphije ubacio je 26 poena i uhvatio 16 skokova te podijelio šest asistencija dok je Dario Šarić za 34 minute ubacio 16 poena (4/9 za dva, 2/5 za tri) uz šest skokova i tri osvojene lopte. Kod Bostona po 14 poena ubacili su Al Horford i Marcus Morris (šest skokova).

Visoku prednost prosuli su Cleveland Cavaliersi i onda spašavali pobjedu protiv Orlanda. Cavsi su imali 23 razlike da bi na kraju tijesno slavili 104:103.

Magic je čak i poveo 31 sekundu prije kraja ubačajem Shelvina Macka, ali Isaiah Thomas s linije slobodnih bacanja vratio je prednost na stranu Cavaliersa koji su izdržali do kraja te upisali pobjedu.

"Razočaran sam jer smatram da smo zaslužili pobjedu. Igrali smo agresivno, svi su pružili doprinos i Cavsi nisu bili bolji protivnik", smatra Frank Vogel.

U pobjedničkom sastavu Thomas je upisao 21 poen, LeBron James 16 poena uz pet skokova i šest asistencija, a Kevin Love 12 poena uz 11 skokova. Kod Magica Elfrid Payton ubacio je 19 poena uz osam asistencija, po 17 poena dodali su Aaron Gordon (11 skokova) i Evan Fournier (pet skokova) dok je Bismack Biyombo uhvatio deset skokova. Vrlo dobar bio je Mario Hezonja koji je za 24 minute ubacio 12 poena (5/7 za dva, 0/4 za tri) uz dva skoka i dvije ukradene lopte.

Nakon velikih problema ove sezone na domaćem parketu, Portland Trail Blazersi počeli su pobjeđivati i stigli su do pete uzastopne domaće pobjede. Svladali su Indianu 100:86 uz odličnu posljednju četvrtinu u kojoj su gosti zaustavljeni, a Portland se odvojio.

Uoči zadnjih 12 minuta rezultat je bio poravnat, a računajući završnicu treće četvrtine i početak četvrte, domaćin je napravio seriju čak 21:2.

Bojan Bogdanović kod gostiju nije briljirao, za 26 minuta ubacio je osam poena (2/6 za dva, 1/4 za tri) uz četiri skoka, a najbolji kod Indiane bili su Darren Collison s 23 poena i Victor Oladipo s 23 poena i sedam skokova. Thaddeus Young završio je s deset poena i 14 skokova, a Domantas Sabonis uhvatio je deset skokova.

Kod pobjednika Damian Lillard ubacio je 26 poena, podijelio osam asistencija i uhvatio pet skokova dok je Jusuf Nurkić ubacio 19 poena i uhvatio 17 skokova.

Rocketsi su bez suspendiranih Trevora Arize i Geralda Greena, ali ponovno s Jamesom Hardenom, visoko svladali Minnesotu sa 116:98. Puno lakši dvoboj za Houston nego što se to očekivalo, Timberwolvesi nisu pružili jak otpor.

Briljirao je Eric Gordon s 30 poena i tricom 7/13, a posebno ostaje u pamćenju ona s centra na kraju treće dionice. Clint Capela dodao je 20 poena i pet skokova. Kod poraženih Karl-Anthony Towns ubacio je 22 poena i uhvatio 16 skokova dok je Jimmy Butler upisao 23 poena.

NBA:
Boston Celtics - Philadelphia 76ers 80:89
Cleveland Cavaliers - Orlando Magic 104:103
Portland Trail Blazers - Indiana Pacers 100:86
Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 116:98

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!