Rukomet

Berge: "Nema svrhe stalno vikati na igrače, naviknu se i ne dobijete željeni efekt"

Branimir Korać • petak, 19.01.2018.
Berge: "Nema svrhe stalno vikati na igrače, naviknu se i ne dobijete željeni efekt"
Foto: FaH

Norveška je protiv Srbije proigrala tek u drugom poluvremenu, a Norvežani priznaju kako je na odmoru u svlačionici bilo vrlo burno i izbornik Christian Berge iznimno ljut...

"Izbornik nas je pokrenuo tijekom poluvremena. Rijetko podiže glas, ali ovaj put je to učinio", istaknuo je Kristian Björnsen, najopasniji Norvežanin u tranziciji.

Kapetan Bjarte Myrhol također hvali reakciju Christiana Bergea koji nema običaj vikati na igrače, a kada to učini, učini to s razlogom.

"Kada Christian podigne glas, onda je to s pravom. Slušali smo ga. Imali smo dovoljno pameti da shvatimo kako nismo igrali dobro. Ovo je bila utakmica u kojoj smo morali pobijediti ako mislimo proći u polufinale, utakmica na sve ili ništa."

Berge je objašnjavao u čemu je bio problem, njegova momčad nije pružala dovoljno energije i morao je to promijeniti.

"Loše je kada ne igrate kako ste očekivali, ali u drugom poluvremenu prikazali smo našu pravu igru. Obrambeno odigrali smo očajno, poruka igračima bila je vrlo jasna, pokrenite noge, probudite se i počnite igrati brže. Ne vičem češće? Stvar je u pristupu, ako stalno vičete na igrače, nećete dobiti željeni efekt, igrači se naviknu. Ovako su znali da je vrlo važno i da vičem s razlogom"

"Bili smo s razlogom svi ljuti na poluvremenu, obrana je bila užasna, nije bilo pokretljivosti, nije bilo agresivnosti, zaustavljanja napada. Nije bilo nikakve želje u momčadi.", dodao je Steinar Ege.

Norvežani su na kraju izvukli pobjedu 32:27 i uzeli dva važna boda, a dvoboj s Hrvatskom bit će ključan za obje momčadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dinko Bilich19.01.2018. u 15:14
    Pitaj Obradovića i njegove igrače šta misle o tom
    Dinko Bilich