Zimski sportovi

Sofia Goggia slavila u spustu, Vonn (opet) na rubu pada, oproštaj Julie Mancuso

Slavko Boldin • petak, 19.01.2018.
Sofia Goggia slavila u spustu, Vonn (opet) na rubu pada, oproštaj Julie Mancuso
Foto: EPA

Nakon pobjede u Bad Kleinkirchheimu prošlog vikenda i drugi spust zaredom pripao je Talijanki Sofiji Goggiji. Na stazi Olimpia delle Tofane u Cortini d' Ampezzo ostvarila je svoju četvrtu pobjedu u Svjetskom kupu...

U pravo vrijeme Sofia Goggia dolazi u svoju najbolju formu. Svoju spustašku vožnju uspjela je odraditi bez većih pogrešaka, a pobjedu je zaslužila ponajprije direktnom linijom u tehnički zahtjevnom dijelu, koji se kasnije pokazao ključnim.

Na dva treninga za sekundu brže vrijeme od svih imala je Lindsey Vonn, koja je i danas krenula u sličnom stilu. Nakon tri najbrža prolazna vremena, Vonn je izgubila ravnotežu, no uspjela je ostati na stazi i uhvatiti sljedeća vrata. U cilj je ušla nezadovoljna, s 47 stotinki zaostatka za Talijankom.

Da pobjeda u Lake Louiseu nije bila slučajnost pokazala je Mikaela Shiffrin, koja je današnjim trećim mjestom potvrdila da će u Pyeongchangu konkurirati za medalju u svim disciplinama, ukoliko odluči nastupiti. Shiffrin je za devet stotinki bila brža od Lare Gut, koja je utrku završila na četvrtoj poziciji.

Današnja utrka ostat će upamćena kao posljednja utrka u karijeri olimpijske pobjednice u veleslalomu iz Torina, Julie Mancuso. Amerikanka je vlasnica četiri olimpijske medalje te pet medalja sa svjetskih prvenstava. Ovi uspjesi zvuče još veće, ako uzmemo u obzir da je Mancuso rođena s displazijom kuka, poremećajem koji joj je otežavao ne samo natjecanje, već i normalan život. Ove sezone pokušala se vratiti utrkama, no bezuspješno. U Svjetskom kupu ostvarila je sedam pobjeda, uz 36 plasmana na pobjedničko postolje.

Skijašice ovog vikenda u Italiji skijaju još jedan spust i superveleslalom, a u utorak na Kronplatzu na rasporedu je veleslalom.

Cortina d' Ampezzo (ITA), spust (ž):
1. Sofia Goggia (ITA) 1:36.45
2. Lindsey Vonn (SAD) +0.47
3. Mikaela Shiffrin (SAD) +0.84
4. Lara Gut (ŠVI) +0.93
5. Nicole Schmidhofer (AUT) +0.99
6. Ragnhild Mowinckle (NOR) +1.09
7. Jacqueline Wiles (SAD) +1.13
8. Stephanie Venier (AUT) +1.25
9. Kira Weidle (NJE) +1.47
10. Johanna Schnarf (ITA) +1.64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!