Rukomet

Prokop: "Obrana i vratari držali su nas na životu", Kubeš: "Vidio sam strah u očima Nijemaca"

Branimir Korać • subota, 20.01.2018.
Prokop: "Obrana i vratari držali su nas na životu", Kubeš: "Vidio sam strah u očima Nijemaca"
Foto: FaH

Njemačka je teškom mukom stigla do pobjede protiv Češke. Tek u zadnjih deset minuta riješila je susret i slavila s malih 22:19 te stigla do druge pobjede na Prvenstvu...

Njemački izbornik Christian Prokop svjestan je kako njegova reprezentacija ne briljira i da mora puno bolje. Međutim, protiv Češke je unatoč tome slavila.

"Do pobjede smo mogli jedino igrajući dobru obranu, ostati disciplinirani i u napadu zadati udarac kada je to potrebno. Svjesni smo koliko se puno od nas očekuje, a pritisak neće nestati ako nastavimo igrati ispod očekivanja. Pozitivno iz ovog susreta je što smo pobijedili, nismo se prestali boriti i pružili smo sve od sebe. Međutim, naravno, svi smo svjesni da moramo igrati puno bolje."

Prokop je morao pohvaliti i vratare.

"Svi su vidjeli koliko je ovo važan susret i imali smo puno problema sa živcima. Obrana i Silvio Heinevetter držali su utakmicu otvorenom, a Andreas Wolff na kraju je bio nevjerojatan. Igrali smo s dosta rizika, ali se isplatilo."

Češki izbornik Daniel Kubeš žali za propuštenom prilikom, a posebno ističe probleme u napadu.

"Napad cijelim tijekom susreta nije bio dobar, a u zadnjih 15 minuta posebno. Stvarno smo pružili sve od sebe, no nije bilo dovoljno. Šteta, Nijemci su bili uplašeni, vidio sam im to u očima. Markva na golu? Tako smo odlučili zajedno s vratarima i trenerom vratara. Tomaš je dobio prednost i bio je sjajan. Dobro će nam doći ova tri dana odmora, igrači će dobiti najveći dio subote slobodno."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.01.2018. u 04:00
    Šteta zbog poraza dobro su se držali cijelu utakmicu. Po meni najugodnije iznenađenje turnira
    Obrisan korisnik