Zimski sportovi

Lindsey Vonn "rasturila popravni ispit" u Cortini d'Ampezzo

Slavko Boldin • subota, 20.01.2018.
Lindsey Vonn "rasturila popravni ispit" u Cortini d'Ampezzo
Foto: EPA

Kraljica spusta vratila se na tron. Nakon što joj je jučer pobjedu odnijela pogreška, danas Lindsey Vonn ništa nije prepustila slučaju te je slavila u drugom spustu u Cortini d'Ampezzo s čak 92 stotinke prednosti ispred Tine Weirather...

Lindsey Vonn uspjela je ponoviti vožnje s treninga i ostvariti svoju 79. pobjedu u Svjetskom kupu. Sigurnijim, ali vrlo brzim skijanjem nadvisila je konkurentice i najavila kako je u odličnoj formi prije Olimpijskih igara. Iza drugoplasirane Tine Weirather smjestila se još jedna Amerikanka Jacqueline Wiles, kojuje pogreška u donjem dijelu staze stajala više stepenice postolja.

Malo iznenađenje priredila je Austrijanka Ramona Siebenhofer na četvrtom mjestu, dok je iza nje s još jednim odličnim rezultatom završila Švicarka Michelle Gisin. Mikaela Shiffrin nakon jučerašnjeg trećeg mjesta danas je bila sedma, a jučerašnja pobjednica Sofia Goggia nije završila svoj nastup.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Shiffrin vodi s nestvarnih 907 bodova, na drugom je mjestu Goggia, a treća je Wendy Holdener.

Cortina d' Ampezzo (ITA), spust (ž):
1. Lindsey Vonn (SAD) 1:36.48
2. Tina Weirather (LIH) +0.92
3. Jacqueline Wiles (SAD) +0.98
4. Ramona Siebenhofer (AUT) +1.25
5. Michelle Gisin (ŠVI) +1.38
6. Ragnhild Mowinckle (NOR) +1.40
7. Mikaela Shiffrin (SAD) +1.45
8. Stephanie Venier (AUT) +1.58
9. Johanna Schnarf (ITA) +1.81
10. Cornelia Huetter (AUT) +1.85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!