Tenis

Federer i Đoković glatko do četvrtog kola, Chung iznenadio Zvereva, kraj i za Del Potra

Mihaela Bradovski • subota, 20.01.2018.
Federer i Đoković glatko do četvrtog kola, Chung iznenadio Zvereva, kraj i za Del Potra
Foto: EPA

Roger Federer, Novak Đoković i Dominic Thiem upisali su rutinske pobjede u tri seta u trećem kolu Australian Opena. Neočekivano je poražen Alexander Zverev kojeg je svladao Hyeon Chung...

16. put u karijeri Roger Federer igrat će u četvrtom kolu Australian Opena. Samo tri puta zaustavljen je u trećem kolu i to 2000. i 2001. godine kada ga je svladao oba puta Arnaud Clement te 2015. godine kada je izgubio od Andreasa Seppija. Ove godine prolazi rutinski, a u trećem kolu nadigrao je Richarda Gasqueta sa 6:2, 7:5, 6:4. Francuz je odigrao solidan meč, a u četvrtom kolu prvi put u karijeri igrat će protiv Martona Fucsovicsa.

Embed from Getty Images

Amerikanac Tennys Sandgren senzacija je ovogodišnjeg Australian Opena. Čovjek igra tenis života, rijetko i na Challengerima spoji ovoliko pobjeda, a prvi put u karijeri igrat će u osmini finala Grand Slam turnira. U trećem kolu igrao je protiv Maximiliana Marterera i upisao pobjedu u četiri seta. "Ovo je ludo, nisam uopće niti sanjao da ću dočekati drugi tjedan. Nadao sam se da ću doći do svoje prve pobjede i odigrati koji dobar meč, ali realno nije mi bilo niti na kraj pameti da bih mogao dogurati do drugog tjedna", iskren je Sandgren.

Embed from Getty Images

Jako dobar meč odigrao je Tomaš Berdych koji je glatko svladao Juana Martina del Potra u tri seta. Tek nešto više od dva sata trebalo mu je za pobjedu u kojoj je ispustio samo osam gemova. "Dobro sam se pripremio za ovaj meč i držao se plana od početka do kraja. Juan Martin je veliki protivnik, drago mi je da se vratio nakon svih problema s ozljedama. Tenis mu je nedostajao i sjajno je da se vratio."

Embed from Getty Images

Nastup u četvrtom kolu osigurao je i Novak Đoković. Krajem prvog seta Đoković je osjetio fizičke probleme i zatražio je pomoć fizioterapeuta, ali unatoč tome mirno i rutinski stigao je do uvjerljive pobjede. "Iako sam pobijedio bez izgubljenog seta, nije bilo lako, trebala su dva i pol sata za pobjedu. Znao sam da je Albert veliki borac, morao sam zaraditi sve svoje poene", istaknuo je Đoković.

Embed from Getty Images

Pet setova za prolaz trebao je nervozni Talijan Fabio Fognini koji je svladao francuskog veterana Juliena Benneteaua. Fognini je dopustio Benneteauu povratak iz rezultatskog zaostatka, ali na kraju je ipak u petom setu s dva breaka stigao do prolaza.

Embed from Getty Images

Problema nije imao Dominic Thiem koji je odigrao dobar meč protiv Adriana Mannarina i slavio u tri seta. Thiem je ritmom slomio Francuza, bio je dosta bolji i na kraju je zasluženo slavio te nastavio seriju pobjeda u međusobnim dvobojima i to bez izgubljenog seta.

Embed from Getty Images

Iznenadio je Hyeon Chung koji je odradio sjajan meč i u pet setova svladao Alexandera Zvereva. "Bio je to vrhunski meč sve do kraja četvrtog seta, a s njegove strane i u petom iako je 50 i neki na ljestvici. Kada ovako igra, samo nekoliko igrača može ga pobijediti. Briljantan nastup", hvalio je Chunga Zverev.

Embed from Getty Images

Tenisači, treće kolo:
Roger Federer (Švicarska, 2) - Richard Gasquet (Francuska, 29) 6:2, 7:5, 6:4
Tennys Sandgren (SAD) - Maximilian Marterer (Njemačka) 5:7, 6:3, 7:5, 7:6(5)
Tomaš Berdych (Češka, 19) - Juan Martin del Potro (Argentina, 12) 6:3, 6:3, 6:2
Novak Đoković (Srbija, 14) - Albert Ramos (Španjolska, 21) 6:2, 6:3, 6:3
Fabio Fognini (Italija, 25) - Julien Benneteau (Francuska) 3:6, 6:2, 6:1, 4:6, 6:3
Marton Fucsovics (Mađarska) - Nicolas Kicker (Argentina) 6:3, 6:3, 6:2
Dominic Thiem (Austrija, 5) - Adrian Mannarino (Francuska) 6:4, 6:2, 7:5
Hyeon Chung (Južna Koreja) - Alexander Zverev (Njemačka, 4) 5:7, 7:6(3), 2:6, 6:3, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!